18. října 2018 • 21:23

Fotbalistky Slavie vstoupily do osmifinále LM výhrou v Rosengardu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie překvapivě zvítězily v úvodním osmifinále Ligy mistryň na hřišti švédského Rosengardu 3:2 a přiblížily se postupu do čtvrtfinále, které hrály i před rokem. Pražanky si v domácí odvetě 1. listopadu mohou k postupu vedle jakékoliv remízy dovolit i porážku 0:1 či 1:2.



Slávistky jsou blízko k tomu, aby Rosengardu oplatily předloňské vyřazení v osmifinále. Pražanky v Malmö začaly aktivně a ve 14. minutě se po rohu přesně trefila k tyči Pincová. Ve 22. minutě domácí hráčky vyrovnaly, ale ještě do pauzy poslala hostující tým znovu do vedení zblízka Kožárová. V 52. minutě po chybě brankářky Votíkové srovnala Mittagová, ale hned za pět minut povedenou dalekonosnou ranou rozhodla Divišová.

Slavia hraje osmifinále počtvrté za sebou, v předchozím kole s přehledem vyřadila litevskou Gintru. V minulé sezoně Pražanky došly do čtvrtfinále a vyrovnaly české maximum v soutěži. Předloni slávistky vypadly v osmifinále s Rosengardem po prohrách 1:3 doma a 0:3 venku, za soupeře tehdy ještě hrála bývalá nejlepší fotbalistka světa Brazilka Marta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud