Jan Vacek
4. prosince 2018 • 14:16

Stramaccioni po Spartě: Odmítl Baku, jednal s Aston Villou i Udine

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to téměř na den osm měsíců od momentu, kdy vedení Sparty odvolalo trenéra Andreu Stramaccioniho. Italský kouč, který v minulosti prošel i Interem Milán, je od té chvíle bez angažmá. Navzdory tomu, že mu na stole ležela nabídka z Něftči Baku a hovořilo se rovněž o zájmu Aston Villy a Udinese.



Stramaccioni přišel do Sparty v létě roku 2017, měl být nositelem projektu internacionalizace, který největší český klub nastartoval. Zasadil se o příchod celé řady zahraničních hráčů, na hřišti to ovšem nefungovalo.

Pražané neuspěli v kvalifikaci o Evropskou ligu, v lize na podzim nabrali obrovskou ztrátu na Plzeň. Když po zimní přestávce nepřišlo zásadní zlepšení, byl Stramaccioni po domácí remíze 1:1 se Zbrojovkou ve třetím jarním kolem odvolán.

Od té chvíli zůstává bez angažmá. Během letošního léta od něj ovšem nebyl daleko. Navzdory neúspěšnému působení v Česku o něj zájem byl. „Od Něftči Baku měl Stramaccioni konkrétní nabídku, on však preferoval Aston Villu a Udinese,“ uvedl pro deník Sport italský novinář Luca Bianchin z prestižního listu Gazetta dello Sport.

Portál tuttomercatoweb.com začátkem června informoval o tom, že byl Stramaccioni opakovaně v kontaktu se zástupci Aston Villy, ti v něm podle informací anglických médií viděli nového Marca Silvu, který v Anglii vedl Hull City, Watford a nyní úspěšně působí v Evertonu.

Na konci minulé sezony však klub podržel ve funkci Stevea Bruce. Po špatném vstupu do probíhajícího ročníku však byl Bruce odvolán a Ital se znovu vrátil do hry. Byl jedním z možných adeptů, tradiční ostrovní klub ale nakonec ukázal na Deana Smithe.

I proto bývalý trenér Sparty stočil veškerý zájem na Udine. „Jednání probíhala, nakonec ale nedošlo ke shodě na podmínkách, za jakých by Stramaccioni v klubu působil,“ konstatuje Bianchin. Udine, kde již Stramaccioni v sezoně 2014/2015 působil, proto na začátku července převzal trenér Julio Velazquez.

Stramaccioni, jenž má v Praze stále byt a často tu pobývá, tak zůstává i nadále bez angažmá. Změnit to může zimní přestávka, kdy by se 42letému rodákovi z Říma mohly narýsovat další možnosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud