15. ledna 2020 • 17:15

TOP 50 talentů: pardubická puška, nervózní sparťan i útočník Salcburku

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
  • TOP 50 fotbalových talentů: kdo se umístil na 21. - 30. místěTOP 50 fotbalových talentů: kdo se umístil na 21. - 30. místěFOTO: Koláž iSport.cz

    POŘADÍ OD 21. DO 30. MÍSTA | Tomáš Kalas, Dominik Mašek, Václav Černý, Martin Graiciar a David Heidenreich, to jsou dosavadní vítězové tradiční ankety TOP 50 teenagerů, jejíž osmý ročník pokračuje v deníku Sport (pořadí v páté desítce najdete ZDE>>> a pořadí v čtvrté desítce ZDE>>>). Hlasovali trenéři reprezentací U20, U19, U18, U17 a U16 a kouči všech 16 účastníků I. ligy staršího dorostu (U19). V úvahu přicházeli jen čeští fotbalisté s ročníkem narození 2000 a mladší, vítěz bude znám v pátek.

  • 30. Tomáš Zlatohlávek (19 let)

    útočník
    Olomouc
    Bilance v I. lize: 1/0

    V dorostenecké lize byl s to nastřílet klidně 22 gólů v 15 zápasech, což zatím v dospělém fotbale nepotvrzuje. Ale ani šest tref v patnácti podzimních startech v MSFL není pro začátek vůbec špatný počin.

    Tomáš Zlatohlávek (v bílém) si proti Teplicím připsal první ligový start za Olomouc Tomáš Zlatohlávek (v bílém) si proti Teplicím připsal první ligový start za OlomoucFoto Twitter/SKSigmaOlomouc

  • 29. Daniel Samek (15 let)

    obránce
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Nejmladší hráč v elitní padesátce. „Dan je biologicky starší než většina hráčů z jeho ročníku,“ vysvětluje Petr Havlíček, trenér reprezentace U16. „Navzdory mohutné postavě má vynikající techniku.“

  • 28. Martin Vitík (16 let)

    obránce
    Sparta
    Bilance v I. lize: 0/0

    „Bohužel patřím spíše ke skupině hráčů, kteří jsou před utkáním nervóznější,“ přiznal vytáhlý stoper, který pravidelně nastupuje za starší dorost Sparty. Jeho vzorem je Matthijs de Ligt z Juventusu.

    Obránce sparťanského dorostu Martin Vitík Obránce sparťanského dorostu Martin VitíkFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 27. Ondřej Pachlopník (19 let)

    záložník
    Brno
    Bilance v I. lize: 0/0

    Elegantní záložník se prosadil do sestavy Zbrojovky na konci minulé sezony, stačil vstřelit dvě branky a na jednu přihrát. Jenže pak se zranil a nyní se v zimní přípravě pokusí dostat do ambiciózního týmu zpět.

  • 26. Tomáš Ostrák (19 let)

    záložník
    Hartberg
    Bilance v I. lize: 0/0

    Hostování z německého Kölnu v rakouském Hartbergu lze považovat za docela vydařený krok. Odchovanec Frýdku-Místku si v nejvyšší soutěži připsal devět startů, jeden gól a jednu asistenci.

    Talent Kölnu Tomáš Ostrák obléká i dres reprezentace do 19 let. Aktuálně hostuje v rakouském Hartbergu Talent Kölnu Tomáš Ostrák obléká i dres reprezentace do 19 let. Aktuálně hostuje v rakouském HartberguFoto Profimedia.cz

  • 25. Antonín Svoboda (17 let)

    útočník
    Salcburk
    Bilance v I. lize: 0/0

    Společně s gólmanem Adamem Stejskalem slavil loni zisk rakouského dorosteneckého titulu, jenže v UEFA Youth League si pak připsal pouze 21 minut v rámci jediného startu. Konkurence je v Salcburku tvrdá.

  • 24. Tomáš Solil (19 let)

    záložník
    Pardubice
    Bilance v I. lize: 0/0

    Jedna z mladých pušek, díky kterým překvapivě vedou Pardubice po podzimu druhou nejvyšší soutěž. Start FNL přitom Tomáš Solil vynechal kvůli účasti na mistrovství Evropy U19 v Arménii.

  • 23. Patrik Slaměna (19 let)

    záložník
    Prostějov
    Bilance v I. lize: 9/0

    Poté, co Zlín spadl na podzim do boje o záchranu, odešel subtilní záložník na hostování do Prostějova, kde v devíti startech stihl jeden gól a dvě asistence. „Druhá liga mu pomůže,“ věří boss Zdeněk Grygera.

  • 22. Lukáš Červ (18 let)

    záložník
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    „Lukáš je typ hráče, který jde do každého zápasu s cílem vyhrát a ne, že si ho jde užít. Pro vítězství je schopný udělat vše. A to u našich hráčů pomalu přestává platit,“ říká jeho agent Jiří Müller z agentury ESAM.

    Slávista Lukáš Červ se raduje z gólu v Youth League proti Barceloně Slávista Lukáš Červ se raduje z gólu v Youth League proti BarceloněFoto Michal Beránek / Sport

  • 21. David Pech (17 let)

    útočník
    Mladá Boleslav
    Bilance v I. lize: 5/0

    V áčku Mladé Boleslavi je už rok, do kabiny plné mazáků přišel v šestnácti. „Vstoupil jsem a řekl: Dobrý den. Ale Mára Matějovský za mnou hned přišel s tím, že mám všem tykat,“ zavzpomínal pro idnes.cz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud