1. dubna 2021 • 13:54

Říha mladší končí u hokejistů Slavie. Střídá ho manažer Veber

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Miloš Říha mladší už nepovede hokejisty prvoligové Slavie Praha, kam se vrátil na konci ledna. Jeho nástupcem se stal dosavadní sportovní manažer Jiří Veber, který byl dočasně hlavním koučem Slavie od 13. ledna po odvolání Martina Štrby do Říhova nástupu.



„Jirka má velké zkušenosti jako hráč i trenér, jako sportovního manažera jsme měli možnost ho poznat i po lidské stránce. Vzhledem k jeho působení u juniorky jsme přesvědčeni, že dokáže z mladých hráčů, za pomoci zkušených, dostat maximum a jako tým budeme hrát aktivní celoplošný hokej,“ uvedli na klubovém webu předseda představenstva Stanislav Tichý a místopředseda Jiří Vlasák.

Devětatřicetiletý Říha vedl Slavii v minulých dvou sezonách, předtím byl téměř tři sezony hlavním koučem prvoligových Litoměřic. Tam zamířil po první zkušenosti na této pozici v extralize, kdy od sezony 2015/16 povýšil z role asistenta v Pardubicích. Už v polovině října byl ale odvolán a nahradil jej tehdy Richard Král. V sezoně 2019/20 byl jedním z asistentů svého otce Miloše Říhy staršího u české reprezentace. Podle zdrojů Sportu je jedním z hlavních kandidátů na místo trenéra Plzně.

Dvaapadesátiletý Veber působil v extralize jako asistent v Chomutově i ve Spartě a jako hlavní kouč vedl v Asijské lize Anyang Halla v letech 2014 až 2016. „Díky pozici sportovního manažera jsem se opět dostal k mužskému hokeji, nicméně musím říct, že mě to pořád táhne spíš na led, kde se cítím lépe. Proto jsem rád za příležitost, kterou mi vedení klubu dalo,“ prohlásil bývalý obránce a mistr světa z Vídně z roku 1996.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud