Jakub Hlaváč
28. dubna 2014 • 14:15

PĚT rad, jak zastavit Magnitogorsk: Zkroťte Mozjakina, udržte nervy!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stojí u zdi, krok zpátky už Lvi udělat nemohou. Pokud dnes (19.00) Magnitogorsk doma neporazí, finále KHL pro ně skončí. Prohrou. Moc dobře to vědí. Deník Sport nabízí pět rad a cest, které posunou sérii k sedmému duelu. Pražané vědí, že mají sílu se do Ruska vrátit.



Ubraňte Mozjakina

Lehce se to říká, samozřejmě… Jenže právě tenhle bod může být klíčem k úspěchu. Pokud se podařilo dirigenta „Magnitky“ eliminovat, jeho tým prohrál. Jakmile dokázal Sergej Mozjakin rozvázat svoje ruce, bylo zle. V sérii, tedy pěti duelech, nastřílel čtyři góly, dalších sedm připravil svými nahrávkami. Tenhle muž si zaslouží osobní obranu, domácí by měli na svém ledě využít možnosti pozdějšího střídání a Rusovi hokej co nejvíce znechutit.

Udržte nervy

Snášejí ostré údery na brankovišti, na mantinelech a zůstávají klidní, neteční. Tohle byla zatím velká ozdoba svěřenců Kariho Jalonena v play off. Musí vytrvat, udržet našponované nervy pohromadě. Jakmile se začne s oplácením, rozhodčí nebudou váhat tasit tresty. A jakmile hrajete v oslabení, nastupuje na led Mozjakin se svým komandem…Nekončívá to dobře.

Využijte úzkého ledu

V Magnitogorsku je to letiště, od hrazení k hrazení jedete týden. V O2 Areně naopak oba celky zavřou mezi úzké koridory, přichází daleko více možností k fyzické hře. Lvi vypadali v druhé polovině páté bitvy silnější, agresivnější. Hladoví musí nastoupit i do boje o všechno. Svého soka mohou svou aktivitou utahat, v osobních soubojích přetlačit. Důležité budou i tahanice na obou brankovištích, protože na malém hřišti se dá přes chumel těl nebezpečně pálit odkudkoliv.

Opřete se o Vehanena

Finský gentleman v brance umí vyřešit kdejakou ošemetnou situaci, podržet v kritických chvílích. Právě Petri Vehanen je asi nejvýraznější osobností semknutého kolektivu kouče Jalonena. Díky němu mohou obránci občas trochu přiriskovat rozehrávku, zvyšovat si sebevědomí. Mistr světa z roku 2011 zkrátka umí svému celku dát šanci zvítězit, to on může vynulovat Mozjakina a spol.. Teď to musí svému týmu zase ukázat a postavit ho po sobotní psychické ráně zpět na nohy.

Užijte si to

Jde o hodně, každý to ví. Vnímá. Jenže teď už není proč hledět do minulosti, litovat ztracených příležitostí. Teď na Lvy bude čekat 17 tisíc natěšených fanoušků na tribunách, poženou české barvy proti ruským. Tohle už se nemusí dlouho opakovat. Pražané předváděli svůj vytříbený hokejový um během celého play off. Teď je však ten pravý čas zahodit stres, nervozitu a zkusit znovu zazářit. Sebrat energii z ochozů a užít si těžko opakovatelnou partii.

Online z utkání Lev Praha - Magnitogorsk sledujte od 19:00 zde »

Petri Vahanen měl plné ruce práce
Petri Vahanen měl plné ruce práce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud