8. září 2011 • 16:36

Slzy smutku smýval déšť. Na Staromáku vzpomínal i Eliáš

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Místo slavení hokejových triumfů se Staroměstské náměstí proměnilo v pietní místo, kam se fanoušci chodí loučit s tragicky zesnulými mistry světa Janem Markem (†31), Karlem Rachůnkem (†32) a Josefem Vašíčkem (†30). Uctít jejich památku přišel i Patrik Eliáš, jejich spoluhráč a kamarád.



Další stovky se jich zde sešly ve čtvrtek v 15:00, aby v dešti zavzpomínaly na tři skvělé české hokejisty. Zapisovali svou kondolenci do speciální knihy, zapálili svíčku, chvíli postáli, popřemýšleli. I chlapům se leskli oči, smutek je opravdu všudypřítomný.

Mezi fanoušky přišel i Patrik Eliáš, hokejový reprezentant a hvězda New Jersey Devils. Pomodlil se, poklekl a uctil své kamarády.

Fanoušci se rozprostřeli kolem zapálených svíček, se sklopenými hlavami vzpomínali na hokejové hrdiny. "Rachůnek, Marek, Vašíček," skandovali několikrát.

Mezi proudícími turisty působili fanoušci zahalení v českých vlajkách a hokejových dresech jaksi nepatřičně. Navíc, když se jim místo slz štěstí do očí draly slzy smutku. Slzy, kterými oplakávali zesnulé šampiony.

Jako výraz úcty k trojici zesnulých hráčů, kteří navždy zůstanou v srdcích všech hokejových příznivců, na Staroměstském náměstí zazpívali i národní hymnu.

Fanoušci zapisují své kondolence do knihy na Staroměstském náměstí v Praze
Video se připravuje ...

Na Staroměstském náměstí hoří svíčky a fanoušci stále přinášejí nové a nové květiny a další předměty, aby uctili památku zesnulých hokejistů
Video se připravuje ...

Lidé se na Staroměstském náměstí sešli i ve čtvrtek. Svíčky pokládají nově i pod pomník Jana Husa
Video se připravuje ...

Na Staroměstském náměstí vzpomínali fanoušci na tři zesnulé české hokejisty Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka
Video se připravuje ...



Pietního shromáždění na Staroměstském náměstí se zúčastnil i Patrik Eliáš
Pietního shromáždění na Staroměstském náměstí se zúčastnil i Patrik Eliáš

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud