15. září 2011 • 16:40

Rodina, blízcí a kamarádi se rozloučili s Josefem Vašíčkem (†30)

Autor: bko, jip
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutná série pohřbů tragicky zesnulých českých hokejistů Jaroslavle se ve čtvrtek přesunula do Havlíčkova Brodu, kde na místním hřbitově proběhlo poslední rozloučení s Josefem Vašíčkem (†30).



Už ve středu se s Vašíčkem rozloučili fanoušci, kteří se sešli na náměstí a pak smutečním průvodem zamířili k hokejové hale, kde pak společně s místními hokejisty před jejich prvoligovým zápasem uctili hokejistovu památku.

Ve čtvrtek pak proběhl smuteční obřad na havlíčkobrodském hřbitově. Vedle rodiny a nejblližších kamarádů se přišli naposledy poklonit šéf hokejového svazu Tomáš Král, reprezentační trenér Alois Hadamczik, Slavomír Lener či kapitán nároďáku Tomáš Rolinek. Z Ameriky dorazil i brankář Tomáš Vokoun.

Smuteční proslov měl za spoluhráče a hokejisty Marek Malík. "Poznal jsem ho jako sotva opeřeného vrabce před 12 lety v Carolině. Stal se z něho chlap, o kterého se nikdo nemusel bát, protože byl výborně vychovaný a připravený do života."

Na rozloučenou zahrál Josefu Vašíčkovi naživo Michal David píseň "Každý mi tě, lásko, závidí..."

Celý obřad pak zakončil slovy útěchy kněz, poté smuteční průvod opustil obřadní síň a vyrazil k hrobu. Poslední službu zesnulému prokázali i Marek Malík a Tomáš Vokoun, kteří se spolu s dalšími kamarády chopili Vašíčkovy rakve. Za ní kráčeli Vašíčkovi zdrcení rodiče i s jeho přítelkyní. Tu doprovázely za zvuku zvonů další stovky lidí.

Ještě poslední slova na počest skromného chlapíka, který na ledě dokázal velké věci. Pak už se rakev pomalu spouští do země a začínají na ni dopadat hrsti hlíny a další a další květiny. Za slzy se v těchto dnech nikdo nestydí...

Pohřeb českého hokejisty Josefa Vašíčka v Havlíčkově Brodě
Pohřeb českého hokejisty Josefa Vašíčka v Havlíčkově Brodě

Vstoupit do diskuse
9
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud