9. července 2013 • 13:03

KHL platy nezveřejní. Hráči se bojí o své rodiny, řekl Kovalenko

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O platech v KHL se vyprávějí legendy. Kluby se rozhodly zveřejnit své rozpočty, podrobnosti o hráčských smlouvách a výdělcích hokejistů však i nadále zůstávají tabu. „Je to především kvůli bezpečnosti hráčů a jejich rodin,“ řekl natvrdo Andrej Kovalenko, který byl na víkendovém kongresu opět zvolen prezidentem hráčské asociace.



Podle bývalého útočníka stačilo, že kluby odhalily výše svých rozpočtů. „Na odkrytí platů je však potřeba souhlas jejich zaměstnanců. A hráči, ani jejich unie k tomu nejsou připraveni. Ještě je brzy. Tak vypadá naše stanovisko,“ dodal Kovalenko.

Nejen podle něj je hlavním důvodem bezpečnost rodin hráčů, které zejména v době jejich nepřítomnosti zůstávají bez ochrany. „Je jasné, že nikdo nemá peníze schované doma pod postelí. Ale mohou přitahovat pozornost. Někdo může přijít, unést manželku nebo dítě a pak požadovat výkupné. Takže jsme se dohodli, že platy ještě zveřejňovat nebudeme. Už pro klidnější spánek,“ přidal se člen výboru hráčské asociace Rafael Batiršin.

„Je nesmysl, že by se stali terčem zločinců, jen by bylo víc vidět, kdo si co zaslouží,“ odmítl tyto názory další bývalý velikán Andrej Nikolišin, jenž rovněž usiloval o místo šéfa hráčské asociace. V tajném hlasování však s Kovalenkem prohrál. „V NHL je normální, že taky média probírají hráče, kteří vydělají deset milionů, a dají deset gólů za sezonu,“ řekl.

I přesto jsou platy veřejným tajemstvím. Všeobecně se ví, že hokejisté nejsou zrovna chudí, zvlášť poté, co KHL provařila, že 37 z nich má smlouvy na dva miliony dolarů ročně nebo dokonce víc. Není tak složité vystopovat, kteří by to mohli být.

„Jsou to jen drby a dohady,“ odmítl Kovalenko. „Pro bezpečnost hokejistů a jejich rodin nic odkrývat nebudeme, aspoň dokud se nevytvoří nějaký systém na jejich ochranu. Zatím jsou chráněni jen během zápasů,“ zdůraznil. Tohle téma tedy v KHL zatím zůstává neprůstřelné.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud