14. srpna 2023 • 19:55

Fedotov patří Flyers, rozhodla IIHF. Za podpis s CSKA dostali trest hráč i klub

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Ivan Fedotov po násilném odvedení do ruské armády dostal za porušení smlouvy zákaz startu v soutěžích do konce prosince letošního roku. Mezinárodní federace v pondělí potvrdila, že platí jeho kontrakt v NHL s Philadelphií Flyers. Fedotov se přitom po návratu od námořnictva upsal CSKA Moskva. Svému bývalému klubu před narukováním pomohl vyhrát Gagarinův pohár a Rusku v únoru 2022 olympijské stříbro.



Šestadvacetiletého Fedotova loni v červenci, pět měsíců po začátku ruské invaze na Ukrajinu, zadržela policie, protože se podle prokuratury vyhýbal vojenské službě. Odvelen byl za polární kruh, i když po vydařené sezoně v KHL podepsal smlouvu s Flyers. Představitelé CSKA před měsícem oznámili, že s gólmanem uzavřeli kontrakt na dva roky. Případem se zabývala IIHF.

„Na základě důkazů poskytnutých zúčastněnými stranami IIHF rozhodla, že má platnou smlouvu s Philadelphií na sezonu 2023/24. V souladu s tím rozhodla, že porušil pravidla přestupního řádu, když se upsal CSKA,“ uvedli dnes zástupci mezinárodní federace. Dodali, že hokejista měl dva týdny na to, aby se buď připojil k Flyers, nebo s nimi předčasně rozvázal smlouvu. Na výzvu ale nereagoval. Proto dostal zákaz činnosti na čtyři měsíce od 1. září, kdy CSKA rozehraje Kontinentální ligu.

IIHF zároveň potrestala moskevský klub zákazem mezinárodních přestupů do srpna příštího roku. Zástupci CSKA ani KHL zatím na sankce podle agentury AP nereagovali.

NHL nebo KHL? Ivan Fedotov uvízl mezi dvěma ligami!
NHL nebo KHL? Ivan Fedotov uvízl mezi dvěma ligami!

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud