4. dubna 2013 • 00:00

NHL je nadosah! Jaškin podepsal nováčkovskou smlouvu v St. Louis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu v NHL s týmem St. Louis. Dvacetiletý bývalý hráč pražské Slavie, který v této sezoně hrál v zámořské juniorské lize QMJHL za Moncton Wildcats, se nyní přesunul na farmu Blues do Peorie do nižší soutěže AHL.



"Jaškin je svými dispozicemi i schopnostmi připraven na NHL. Jeho ofenzivní schopnosti, fyzická připravenost i hokejové myšlení a všestrannost mu dává možnost plnit v týmu různé role," řekl na klubovém serveru ředitel pro hráčský vývoj St. Louis Tim Taylor.

Jaškin byl s 99 body za 46 branek a 53 asistencí v 51 zápasech nejproduktivnějším hráčem Monctonu a celkově skončil pátý v kanadském bodování celé QMJHL. V soutěži byl v listopadu a v lednu vyhlášen první hvězdou měsíce.

Před odchodem do zámoří hrál Jaškin extraligu za Slavii a v 87 utkáních zaznamenal 19 bodů za devět tref a 10 asistencí. St. Louis rodáka z Omsku, který se usadil v Česku během působení jeho otce Alexeje ve Vsetíně, draftovalo v roce 2011 ve druhém kole jako celkově 41. hráče v pořadí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud