26. listopadu 2014 • 13:50

Už způsobil Gudasovi otřes mozku, teď bek tvrdě sejmul Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle bourák jako kdyby měl na Čechy spadeno. Je to téměř přesně rok, co švýcarský obránce Luca Sbisa tehdy ještě ve službách Anaheimu způsobil otřes mozku Radko Gudasovi z Tampy. V noci na středu si zase počíhal na Jaromíra Jágra a legendárního Čecha přilepil ostrým, ale čistým hitem na mantinel.



Luca Sbisa je trochu netradiční evropský import. Na výšku má skoro metr devadesát, váží téměř 95 kilogramů a užívá si fyzickou hru. Nemá problém bránit spoluhráče a sem tam se také rád popere. O jeho fyzické vybavenosti se v noci na středu dozvěděl i Jaromír Jágr, muž, který má o deset kilogramů více.

Sbisa to udělal parádně. Jágra si hlídal od chvíle, kdy český hokejista vjel do útočného pásma a nechtěl ho pustit. Forvard Devils pak naznačil kličku směrem do středu hřiště, ale rychle se otočil a chtěl zamířit směrem ke kruhu pro vhazování. Jenže to Švýcar čekal a muže, o kterém se říká, že se takřka nedá odstavit o puku, naroloval na mantinel čistým hitem. Samozřejmě k radosti všech fanoušků.

VIDEO: Takhle Sbisa sestřelil Jágra

Ještě trochu bolestivější vzpomínku má na devatenáctého hráče draftu z roku 2008 drsňák Radko Gudas. Ten 22. listopadu 2013 během utkání jeho Tampy v Anaheimu, tak jak je jeho zvykem, boural všechny okolo dokud si pro něj nepřišel právě Sbisa a nevyzval ho ke rvačce.

Gudas samozřejmě neodmítl, i když jeho soupeř byl podstatně větší. Navíc Sbisa rvačku zakončil úderem ve chvíli, kdy už český obránce čekal, že je po všem a mezi dvojicí byli i sudí a právě poslední rána mu přivodila otřes mozku.

VIDEO: Gudasova bitka se Sbisou

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 11. • 04:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
2:0
ONLINE
26. listopadu
04:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 21:14. Burrows, 54:37. Matthias

Hosté:

Sestavy

Domácí: Miller (Lack) – Tanev, Edler, Bieksa (A), Sbisa, Weber, Stanton – Vrbata, H.Sedin (C), D.Sedin (A) – Burrows, Bonino, Higgins – Kassian, Richardson, Matthias – Hansen, Horvat, Dorsett

Hosté: Schneider (Clemmensen) – Severson, Greene (A), Židlický, Harrold, Helgeson, Larsson – Jágr, Zajac (A), Cammalleri – Havlát, Eliáš (A), Henrique – Ryder, Josefson, Ruutu – Bernier, Gionta, Zubrus

Rozhodčí

Ian Walsh, Kelly Sutherland – Trent Knorr, Mark Wheler

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18606 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud