Tomáš Vrábel
10. února 2015 • 04:40

Jágr a Pittsburgh? Fascinující. A ne nereálné, tvrdí místní experti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mosty spálené nejsou. Když se Jaromír Jágr v létě roku 2011 upsal Philadelphii, všechny v Pittsburghu naštval. Fanoušky i vedení klubu. V posledních dnech se ale začalo spekulovat o jeho návratu k Penguins, protože New Jersey je stále daleko od play off. „Nereálné to není,“ tvrdí v rozhovoru pro iSport.cz dva hokejoví novináři z předních pittsburghských deníků, kteří mají ke klubu blízko.



Dave Molinari píše pro Pittsburgh Post-Gazette, Josh Yohe pro konkurenční Tribune-Review. Oba se však shodli na tom, že existuje šance, že by se Jágr vrátil do Pittsburghu, kde strávil nejdelší část své kariéry a získal dva Stanley Cupy. Dres Penguins ale naposledy oblékl před čtrnácti lety.

Jágr o trejdu

„O výměnu si žádat nemusím. Když to týmu pomůže, půjdu pryč. Šanci na play off ale stále máme. Ale nevím, možný přestup neovlivním. Na konec přestupního období se tak neohlížím. Jsem profesionál. Musím jen makat ještě víc než předtím.“

„Někteří lidé v organizaci věří, že by skvěle zapadl do Malkinova útoku, mají podobný styl hry. Největší problém ale může být platový strop, kde by Penguins museli pro Jágra uvolnit prostor, proto je Jágr pro jiné týmy dostupnější,“ pravil Yohe. „Je možné, že Jágr dres Pittsburghu opět oblékne, ale ne v nejbližších dnech,“ dodal Molinari.

Spekulace se vyrojily právě poté, když Malkin údajně prozradil, že se ho vedení klubu na možnou spolupráci s Jágrem vyptávalo.

Oba zámořští experti však popsali, jak po Jágrově příchodu do Philadelphie vztahy s vedením Penguins ochladly. „Tehdy se hodně věřilo, že Mario Lemieux byl blízko dohodě s Jágrem, ale už uplynuly čtyři roky, mosty ještě spálené nejsou,“ tvrdil Yohe a dodal: „Bývalý generální manažer Shero nikdy neměl zájem Jágra podepsat, jeho nástupce Rutheford by mohl být k tomuto kroku otevřenější. Jágr a Lemieux sice od té doby už k sobě nemají tak blízko, jako tomu bylo v minulosti, ale stále jsou to jedni z nejlepších hráčů historie a chovají k sobě velký vzájemný respekt.“

Molinari se však obává o Jágrovu výkonnost. „Mohl by případně dostat místo v prvním, nebo druhém útoku, jak by byl ale efektivní v náročném play off, je zcela legitimní otázka vzhledem k jeho věku. Jeho forma v závěru sezony v několika posledních letech klesala.“

Jágr? Vynikající na přesilovky

Yohe je v tomto směru optimističtější. „Týmu by mohl pomoct v několika ohledech. Přestože mu bude 43 let, v přesilovkách je stále skvělým specialistou. Přes všechny superlativy ke Crosbymu a Malkinovi, nejsou tak účinní v početních výhodách jako Jágr. A co se týče hry pět na pět – Crosby je příliš rychlý na to, aby s ním Jágr držel krok. Možná spolupráce s Malkinem by už byl jiný příběh.“

Jágr by se v případě přestupu do Pittsburghu potkal se svým nástupcem Crosbym. Nikdy spolu nehráli, ale několikrát proti sobě nastoupili jako soupeři. V roce 2012 dokonce Jágr s Philadelphii vyřadil Crosbyho Pittsburgh v play off.

„Nikdy jsem ale neslyšel, že by jeden o druhém mluvil špatně. Je zřejmé, že je mezi nimi obrovský respekt a budou vždy spojení s historií Penguins. Možná se z nich ale poprvé stanou spoluhráči, nebylo by to fascinující?“ zasnil se Yohe.

TÉMA O JAROMÍRU JÁGROVI A JEHO MOŽNÉM PŘESTUPU NAJDETE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT! ELEKTRONICKOU VERZI SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE »

V úterním Sportu najdete velký rozhovor se sparťanem Lukášem Váchou i téma o možném přesunu Jaromíra Jágra v NHL V úterním Sportu najdete velký rozhovor se sparťanem Lukášem Váchou i téma o možném přesunu Jaromíra Jágra v NHLFoto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Foto 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud