17. října 2016 • 11:52

Hrůza brankáře Oilers: BIZÁR gól, střídání, návrat a soda od kouče

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mašina se zadrhla, asi došel olej. Hokejisté Edmontonu v NHL po dvou výhrách nad Calgary (7:4 a 5:3) schytali první výchovný políček. Zpátky na zem, hoši, dalo "olejářům" najevo Buffalo a v Rogers Place vyhrálo 6:2. Ze šestice gólů vyčnívá vítězná branka Ryana O'Reillyho, která byla hodně bizarní.



Hledat na ni rámeček určitě nebude brankář Edmontonu Cam Talbot. Po vyrovnané první třetině, kdy oba týmy vstřelily dva góly, dloubnul zkraje druhé periody O'Reilly do puku, který k údivu 17 832 diváků skončil za zády gólmana domácích.

Pro O'Reillyho hrajícího své 500. utkání v NHL šlo o druhý gól v zápase, ve kterém nakonec pobral čtyři kanadské body (2+2) a pomohl k vítězství 6:2. Pádná odpověď 25letého rodáka z Ontaria pochybovačům, kteří napadají jeho královskou gáži 11 milionů dolarů ročně.

"Hrůza, ostuda. Od brankáře přes obránce až po útočníky, nikdo dnes nepodal obstojný výkon," běsnil na tiskové konferenci trenér Oilers Todd McLellan a místo původně plánovaného pondělního volna nařídil mužstvu drsný trénink.

VIDEO: Podívejte se na neskutečný gól Ryana O'Reillyho

"Nehledám výmluvy, takové střely musím chytat, od toho tam jsem. Zmátlo mě, že puk přede mnou lehce skočil doprava, na to jsem zareagoval, a když opět skočil doleva, už jsem to nestihl vyřešit," popisoval smolný moment Talbot

Byl gól zpoza červené čáry náhoda? Ne tak docela, O'Reilly podobné situace v tréninku rád piluje. "Tyhle skákavé puky z dálky jsou pro gólmany nepříjemné a nikdy nevíte, co se může stát. Je to samozřejmě hodně o štěstí, ale to přeje připraveným," radoval se pětadvacetiletý kanadský útočník.

Ještě víc než Talbot, který ve 30. minutě po čtvrtém inkasování střídal, aby se po dalších deseti minutách po zranění dvojky Gustavssona zase do brankoviště vrátil, vytočil svého kouče útočník Benoit Pouliot.

"V Calgary se nechal třikrát vyloučit během patnácti minut a dnes dvakrát během dvanácti. Já být hráčem, co chodí na oslabení, nechtěl bych kvůli jeho stupidním faulům padat při přesilovkách soupeře do střel. Takže bude příště jen sedět a koukat, prosté a jednoduché řešení," zuřil McLellan. "Musíme jako tým zapracovat na několika úplně základních věcech a hloupost je jedna z nich, dnes jsme dostali ránu přímo do rozkroku," uzavřel svůj vzteklý výjev pro Edmonton Sun McLellan.

Další zápas party kapitána Connora McDavida, se šesti body nejproduktivnějšího hráče NHL, čeká v noci z úterý na středu na čtvrtek doma s Carolinou.

Cam Talbot dostal od Sabres děsivý gól od červené čáry
Cam Talbot dostal od Sabres děsivý gól od červené čáry

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud