Jan Barák
27. ledna 2018 • 14:00

Zázrak vykupuje omezení. Hvězdy Vegas se podepisují jen mladším 14 let

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruku na srdce, tohle čekal málokdo. Pardon, nikdo! Aktuálně druhým nejlepším týmem NHL jsou Vegas Golden Knights. Nováček soutěže přetavil 48 utkání v 32 výher a 68 bodů, více jich má, o tři, jen Tampa Bay, které má ale odehráno o utkání více. Co je ale nejdůležitější, ve městě hazardu „Rytíři“ odpálili hokejový boom. Ten je dokonce tak velký, že klub zřídil omezení týkající se dávání autogramů.



Proč? Tréninkové centrum Vegas v City National Areně bylo po každé tréninkové jednotce doslova v obležení fanoušků. Ti se srocovali u výjezdu z parkoviště a žadonili u svých miláčků o autogramy a společné fotografie. "Hele, Fleury, rychle k němu. A tamhle je Neal!!!" S tím je ale teď konec.

Číhání na hráče před parkovištěm už není povoleno, fanoušci mohou přijímat od hokejistů autogramy pouze uvnitř tréninkového stadionu ve vyhrazeném prostoru mezi hráčskými lavičkami. A pro podpis hvězd Knights si navíc může jít jen fanoušek mladší 14 let. S informací přišel jako první na svých webových stránkách deník Las Vegas Review-Journal.

"Po každém tréninku čekal na hráče při odjezdu od haly opravdu obrovský dav lidí, začínalo to být i nebezpečné. Proto jsme se rozhodli nastavit trochu jiná pravidla. Definovali jsme lepší proces, autogramy stejně nikdy nedostali všichni zájemci, a tak jsme se rozhodli zúžit to na děti. Mladým do 14 let způsobí největší radost," vysvětlil zvláštní krok v úterý před novináři Kerry Bubolz, prezident Vegas.

Dalším důvodem byl i fakt, že s nečekanými úspěchy Vegas vzrostla cena autogramů na černém trhu a "profesionální lovci" podpisů se tetelili blahem. "Několikrát jsem byl svědkem, jak dospělý člověk hrubě odstrčil z cesty malé děcko, když se snažil domoci autogramu. Navíc se tvořily kolony aut při odjezdu z parkoviště, malé děti vbíhaly hráčům pod kola automobilů, bylo to velmi nebezpečné, k nehodě bylo několikrát velmi blízko. Proto jsme se rozhodli pro tato omezení, věříme, že to fanoušci pochopí," doufá Bubolz.

A co na to fanoušci? Luc Roy, který jel kvůli podpisu Jamese Neala do Vegas z 16 mil vzdáleného Hendersonu, situaci chápe. "Často to bylo šílené, byl to velký zmatek. Hráči potřebují soukromí, chtějí jet po tréninku třeba domů za rodinami, a ne se dvě hodiny ještě podepisovat," prohlásil smířeně Roy a pokračoval.

"Přál bych si ale, aby to zařídili jinak, dělám si koláž všech hráčů Vegas, ještě není hotová, a bojím se, že chybějící podpisy nedokážu sehnat. Ale jak jsem řekl, rozumím tomu. Štve mě ale, že jsem viděl, dospělé, které děti využívali k získávání autogramů, aby je poté prodali. Nějaký chlápek měl třeba dvacet kartiček jednoho hráče a chtěl na ně podpis."

Fanoušci mohou přijímat autogramy od borců Vegas pouze uvnitř tréninkového stadionu
Fanoušci mohou přijímat autogramy od borců Vegas pouze uvnitř tréninkového stadionu

Svůj, poněkud veselejší, pohled přidal i fanda Elijah Armstrong, který nemá sezonní permanentku, a na hráče po tréninku také několikrát čekal. "Rodiče pouštěli své děti dopředu, aby získali autogramy první. A je to dobře, jde tu především o ně, to oni si musí ke klubu vybudovat vztah a stát se příštími držiteli ročních permanentek."

„Hráčům jsme už novou strategii, jak komunikovat s fanoušky, vysvětlili, naší politiku chápou. Zatím máme za sebou pět tréninků a opravdu vše fungovalo mnohem lépe, chodili za mnou i fanoušci s tím, že to uvítali, že to je dobrý krok," zakončil povídání Bubolz.

Do konce základní části zbývá odehrát jeho týmu 34 střetnutí. V noci sice Vegas překvapivě prohrálo doma v T-Mobile Areně 1:2 s Islanders, ale parta trenéra Gerarda Gallanta nesmutní. Bodů mají nad očekávání. "Věděl jsem, že máme konkurenceschopný tým. Ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem čekal, že v této fázi sezony budeme skoro na čele ligy," uvedl trenér Golden Knights. "Hlavní ale je, abychom udělali play off, to je největší a jediný cíl."

Tak uvidíme…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud