29. ledna 2018 • 22:25

Jágr poděkoval Calgary. Kladno už vyřizuje formality, těší se i Patera

Autor: iSport.cz, zej, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Kladno hlásí návrat krále! Jaromír Jágr už se v NHL rozloučil s Calgary, které ho posílá zpět do Česka, kde se připojí k prvoligovým Rytířům. Klub, jehož je majitelem, už připravuje všechny formality spojené s jeho příchodem. „Jsem hluboce vděčný organizaci Flames, fanouškům i městu Calgary za tak vřelé přijetí. Teď už se těším na pokračování sezony v Kladně,“ uvedl Jágr, který je nicméně stále pod smlouvu v kanadském klubu a případně se tak do NHL může ještě vrátit.



Aby Jágr mohl odejít do Evropy (místo působení na farmě), musel podle regulí projít tzv. waver listinou. Od chvíle, kdy ho Calgary v neděli večer umístilo na listinu nechráněných hráčů, začala běžet 24hodinová lhůta, kdy ostatní kluby měly právo stáhnout si jej na svou soupisku s tím, že by pak automaticky převzaly jeho smlouvu.

To se ovšem nestalo a Jágr tak zůstává hráčem Flames a vedení klubu jej mohlo poslat na farmu nebo zapůjčit do Evropy, což ohlásil klub v pondělí. "Chtěl bych poděkovat Bradu Trelivingovi a Calgary, že mi dali takovou šanci být součástí jejich týmu a pokračovat v mé kariéře v NHL," uvedl Jágr. "Ačkoliv jsem velice zklamaný, že věci se kvůli nejrůznějším okolnostem nevyvíjely tak, jak jsme si představovali, jsem hluboce vděčný klubu, fanouškům i městu Calgary za tak vřelé přijeté," dodal s tím, že už se ale těší na návrat do Kladna.

25 let Jaromíra Jágra v NHL - od vlasatého zjevení po legendu, která bořila rekordy
Video se připravuje ...

"Jaromírova kariéra mluví sama za sebe," uvedl na klubovém webu manažer Brad Treliving. "Je to legenda našeho sportu a velmi oceňujeme, že si pro pokračování kariéry vybral právě Calgary. Bohužel, s pozdním vstupem do sezony zkombinovaným s obtěžujícími zraněními nebyl schopný předvádět takové výkony, jaké tým i on sám očekával," vysvětloval GM rozchod s legendou.

"Za ten krátký čas v Calgary Jaromír předvedl úžasný profesionální přístup a vůdčí schopnosti, především pro naše mladé hráče. Děkujeme mu za jeho přínos naší organizaci na ledě i mimo něj," vyzdvihl Treliving Jágrův pozitivní vliv.

Rytíři už chystají transfer kartu, místo v sestavě mají

Rytíři už se na příchod velkého šéfa naplno připravují a vyřizují třeba transfer kartu, která je vedle hráčské smlouvy nezbytnou součástí jeho přesunu.

„Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín,“ uvedl tiskový mluvčí Kladna Vít Heral na klubovém webu.

BLOG: Jágr a jeho hokejová polosmrt. Proč nemá cenu ronit slzy a zalévat depku »

Zlaté NAGANO: 20 let od zázraku ve Sport Speciálu. Právě v prodeji!
Video se připravuje ...

Na Jágrův příchod se těší i asistent kladenského kouče a jeho někdejší spoluhráč z klubu i reprezentace Pavel Patera. „Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené," hlásí.

Kdy by se Jágr mohl v Česku objevit, zatím není jasné, středeční zápas proti Karlovým Varům s největší pravděpodností nestihne, v sobotu hraje Kladno v Benátkách nad Jizerou. O podrobnostech chce klub informovat "v příštích hodinách či dnech".

Návrat do NHL je možný

Jágr v poslední době netrénoval a vyjednával s Calgary svůj návrat do Kladna. Nakonec se obě strany měly dohodnout na řešení, které budoucímu členovi Hokejové síně slávy definitivně nezabouchne zámořské dveře.

Flames si ho teoreticky mohou během sezony vytáhnout zpátky. Kontrakt mu i nadále poběží, takže se skutečně může stát, že se ještě vrátí. Třeba na boje o Stanley Cup.

Pokud chce Jágr nastoupit za prvoligové mužstvo, které vlastní, musí být nejpozději ve středu 31. ledna na soupisce a také musí absolvovat lékařskou prohlídku. V případě, že by chtěl pomoct v případné baráži o extraligu, musí odehrát v součtu s play off minimálně patnáct utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud