9. března 2018 • 14:09

Crosby překonán, Gretzky se třese. Zarostlý viking-teenager góly drtí NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem v tichosti roste v NHL superhvězda. Nemá tolik pozornosti jako Auston Matthews a nesbírá tolik bodů jako Connor McDavid, ale přesto Patrik Laine z Winnipegu patří mezi nejlepší teenagery historie! Tenhle pouze devatenáctiletý chlapec už totiž zvládl v NHL vstřelit 75 gólů a v této statistice se řadí v historických tabulkách mezi naprostou elitu soutěže.



Finovou poslední obětí byl Cory Schneider z New Jersey. Tomu poslal puk pod betonem do sítě, uspěl podevětatřicáté v ročníku, bodoval podesáté v řadě a za tu dlouhou sérii už nasbíral celkem 20 bodů (14+6). Je absolutně nezastavitelný. „To už snad nemůže být ani lepší," napsal si na Twitter bývalý útočník Jeremy Roenick a brzy mu status olajkoval například Teemu Selänne.

Ještě měsíc a deset dní bude Laine teenagerem a dál tak může pracovat na svém posunu v tabulce těch kanonýrů, kteří v nejlepší lize světa sázeli branky ještě před dosažením dvaceti let věku. Na jejím čele je s 92 trefami Jimmy Carson, který je nejspíš už nedostižný, rodák z Tampere mu ale může pořádně dýchat na paty. Už takhle vyrovnal Sidney Crosbyho a jediná trefa mu chybí na samotného Wayna Gretzkyho. To vše když Winnipegu schází do konce základní části ještě celých patnáct utkání.

Historická tabulka střelců - teenagerů:
1. Jimmy Carson (Los Angeles) - 92
2. Dale Hawerchuk (Winnipeg) - 85
3. Wayne Gretzky (Edmonton) - 76
4. Brian Bellows (Minnesota) - 76
5. Patrik Laine (Winnipeg) - 75
6. Sidney Crosby (Pittsburgh) - 75
7. Steve Yzerman (Detroit) - 69

Na první místo mezi střelci mu chybí jeden gól a Alexandr Ovečkin aby se pomalu klepal. Své loňské maximum už o tři góly překonal. „Jsem o rok starší a pomáhá mi to. O hře toho vím trochu víc a jsem také o něco lepší hráč," vykládal po výhře 3:2 nad New Jersey pro USA Today.

Dvojce draftu z roku 2016 také pomáhá vynikající forma Jets. Kanadský klub je v tuto chvíli čtvrtý v NHL a patří k černým koním celé soutěže! „Když si věříte a cítíte se dobře, tak prostě střílíte a neřešíte, jestli jste zrovna v ideální pozici," popisoval recept Laine. Zjevně funguje, Fin má totiž v posledních čtyřech utkáních průměr dvě branky na zápas.

VIDEO: Laineho 39. gól sezony

V minulých dnech Laine vyškolil například i protřelého mazáka Henrika Lundqvista, kterému nasázel hattrick. Švéd pro něj pak měl jen slova chvály. „V lize je pár hráčů, jenž vás dokážou nachytat na svou střelu a pak udělat něco úplně jiného," řekl pro NHL.com. „Je vážně dobrý," pokračoval.

A nějakou chvíli určitě ještě bude. „Miluju hokej a tohle je něco, co chci dělat po zbytek života," dodal.

Gólmani třeste se.

Patrik Laine v sezoně vstřelil 39 branek
Patrik Laine v sezoně vstřelil 39 branek

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud