Pavel Bárta
Premium
5. srpna 2018 • 04:40

Karabáčkův zastavený vzlet: Začal jsem blbnout. V záloze má Plzeň

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to dříč. Plzeňský kouč Ladislav Čihák si jeho přístup při tréninku nemohl vynachválit. Odchovance pražských Letňan zná od časů, kdy sám vedl mládež ve Spartě. Letos se Václav Karabáček trochu nečekaně zapojil do přípravy Indiánů. Někdejší druhá volba Buffala i čtyři roky po draftu stále buší na dveře kabiny Sabres. Pokud 22letý útočník v NHL neprorazí ani letos, chtěl by se na západ Čech vrátit a hrát extraligu. Zatím zůstává tak trochu v utajení.



Patří ke stříbrné partě české osmnáctky, která v roce 2014 získala po dlouhé době první a na dlouho zase poslední medaili z juniorského šampionátu. Z vicemistrů světa zatím nejvíc vyletěli David Pastrňák, Jakub Vrána a Pavel Zacha.

Václav Karabáček se držel v závěsu, jenže v jednu dobu se jeho vzestup zabrzdil. „Můžu si za to i sám,“ přiznává. Jelikož má stále smlouvu s Buffalem, může s Plzní jen trénovat, v zápasech nastoupit nesmí. Ještě jednou zkusí kemp Sabres. Potom se uvidí.

„Přemýšlel jsem, jestli nezvolím jinou cestu, ale teď je všechno v jednání. Zařídím se podle toho, jak dopadne kemp, zda se mnou budou počítat. Pokud ne, vrátím se do Plzně a budu hrát za ni. V tom případě bych musel zrušit smlouvu. Napřed ale uvidíme, co mi řeknou v Buffalu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud