21. října 2019 • 19:23

Poklona Pastrňákovi! Díky sedmi gólům je hvězdou týdne celé NHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hvězdou uplynulého týdne v NHL byl český útočník David Pastrňák. Třiadvacetiletý hráč Bostonu vstřelil ve třech zápasech sedm gólů a přidal dvě asistence. Druhou a třetí hvězdou týdne byli zvoleni obránce John Carlson z Washingtonu a brankář Buffala Carter Hutton.



Pastrňák v minulém týdnu vládl elitní zámořské lize jak v bodech, tak v nastřílených brankách. Ve všech třech utkáních si připsal minimálně dva body a pokaždé skóroval.

Havířovský rodák dal všechny čtyři góly Bruins při pondělní výhře 4:2 nad Anaheimem, už čtyřikrát se předtím v NHL blýskl hattrickem. Při prohře 3:4 po nájezdech s Tampou Bay měl bilanci 2+1, dalším gólem a asistencí neodvrátil porážku 3:4 po prodloužení s Torontem.

Naposledy byl Pastrňák hvězdou týdne loni v listopadu, kdy mimo jiné v duelu s Torontem dosáhl druhého hattricku v sezoně. Letos český útočník vládne s devíti brankami v NHL střelcům, v kanadském bodování je s bilancí 9+6 čtvrtý.

Obránce Carlson byl v minulém týdnu jen o bod horší než Pastrňák, zaznamenal gól a sedm přihrávek. Hutton nedostal ve dvou zápasech ani gól a v utkání proti Los Angeles se zaskvěl 47 zákroky.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud