14. listopadu 2019 • 06:26

Voráček si před nahrávkou vychutnal Gudase, asistovali i Faksa a Chlapík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Jakub Voráček přihrál ve středečním utkání NHL na jediný gól Philadelphie, která doma podlehla Washingtonu 1:2 po samostatných nájezdech. Kladenský odchovanec se v rozstřelu neprosadil. Radek Faksa se podílel přihrávkou na vítězství Dallasu 3:1 v Calgary. Filip Chlapík podpořil asistencí výhru Ottawy 4:2 na ledě New Jersey.



Voráček se blýskl ve 47. minutě krásnou individuální akcí. Český útočník zavezl puk do útočného pásma, vyhnul se Radko Gudasovi a v přečíslení dva na jednoho přihrál Claudeu Girouxovi, který zblízka vyrovnal. "Zaslouží si uznání, sehráli to pěkně," konstatoval trenér Washingtonu Todd Reirden. "Po tom gólu jsme je ale zatlačili a vypracovali si několik dobrých šancí. Rozhodli jsme až v rozstřelu, ale výhru jsme si zasloužili," dodal.

Washington v úvodní třetině přestřílel Philadelphii 16:5 a ujal se vedení dorážkou Brendana Leipsice. "První třetina byla hodně těžká. Nebruslili jsme dobře, nebyli jsme silní na puku. To se občas stává. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Byl to otevřený zápas a jsem rád, že jsme získali bod," uvedl Voráček. Kladenský odchovanec odstartoval rozstřel, ve kterém si sice položil Bradena Holtbyho, ale bekhendovou kličku nedotáhl a přestřelil. Nájezdy rozhodl Jevgenij Kuzněcov.

VIDEO: Voráček obešel Gudase a nahrával

Washington, který vede NHL, bodoval ve třináctém utkání za sebou. Stejně dlouhou sérii mají i New York Islanders, kteří porazili Toronto 5:4, a za poslední měsíc získali 25 z 26 možných bodů. Pod výhru se podepsali Anthony Beauvillier dvěma góly a Derick Brassard třemi body (1+2).

Faksa nahrával, Rittich nechytal

Faksa nejdříve trnul ve třetí třetině na trestné lavici. Český útočník obdržel za faul vysokou holí 2+2 minuty a Calgary rychle snížilo na 1:2. Druhou polovinu trestu ale Dallas ubránil a jeho výhru zpečetil při hře bez brankáře svým druhým gólem v zápase Joe Pavelski, jemuž Faksa přistrčil ve středním pásmu puk.

Michael Frolík u mantinelu vyhrál český souboj s Radkem FaksouFoto Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP

V brance poražených dostal přednost Cam Talbot před Davidem Rittichem, který chytal v osmi z předchozích devíti utkání. Český gólman má na kontě stejně jako dalších šest brankářů devět výher, více jich v lize v této sezoně ještě nikdo nevychytal. Rittichův náhradník byl i přes prohru vyhlášen první hvězdou zápasu, ve kterém kryl 29 z 31 střel.

Do sestavy Calgary se vrátil Michael Frolík, který zůstal v posledních dvou zápasech mezi náhradníky. Výkony kladenského odchovance jsou prozatím za očekáváním - nasbíral tři body (1+2) v 19 zápasech a má deset záporných bodů ve statistice +/-. Blíží se i návrat obránce Dallasu Romana Poláka, který utrpěl v úvodu sezony po nárazu do hrazení zlomeninu hrudní kosti.

Chlapík pomohl k vítězství

New Jersey drželo až do 54. minuty vedení 2:1. Poté Chlapík zajel s pukem do útočného pásma a z rohu kluziště poslal puk na modrou čáru. Nikita Zajcev hned přihrál na levou stranu Marku Borowieckému, který vyrovnal. Dvě minuty před koncem otočil stav Jean-Gabriel Pageau, který pak ještě při hře bez brankáře zkompletoval hattrick.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Ottawa

"Nezačali jsme, jak jsme chtěli, ale v průběhu zápasu se hra otočila, když jsme dostávali puky za jejich obranu a udrželi se tam. Utahali jsme je a ke konci jsme byli lepším týmem, proto jsme vyhráli," zhodnotil zápas Pageau, který vstřelil v posledních šesti zápasech osm gólů a překvapivě vede v NHL s 19 kladnými body statistiku +/-. Ottawa přitom v sezoně více gólů inkasovala, než vstřelila. "Je to na tréninku největší dříč a je za to odměněn," chválil ho gólman Senators Craig Anderson.

Až na osmý pokus se Chicagu povedlo porazit Vegas, na jehož ledě zvítězilo 5:3. Blackhawks sice špatně začali, už v sedmé minutě prohrávali 0:2, ale pěti góly otočili skóre. O výhru se nejvíce zasloužili Patrick Kane a Dylan Strome, kteří si připsali shodnou bilanci 1+2.

Góly

Domácí: 04:19. Simmonds, 17:52. Butcher

Hosté: 14:54. Pageau, 53:30. Borowiecki, 57:59. Pageau, 59:34. Pageau

Sestavy

Domácí: Blackwood (Schneider) – Butcher, P. K. Subban, A. Greene (C), Severson, Müller, Tennyson – Hall (A), J. Hughes, Palmieri – Zacha, Hischier, Bratt – Coleman, Zajac (A), N. Gusev – Wood, Rooney, Simmonds. Hlavní trenér: John Hynes.

Hosté: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, N. Zajcev, Brännström, Hainsey (A), Borowiecki (A), DeMelo – B. Tkachuk, Pageau (A), Duclair – N. Paul, White, Co. Brown – Naměstnikov, Beaudin, B. Ryan – Chlapík, Tierney, Ennis. Hlavní trenér: D.J. Smith.

Rozhodčí

Brenk, McCauley – Toomey, Rody

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

13 438 diváků

Góly

Domácí: 14:23. Barzal, 19:21. Beauvillier, 36:43. Beauvillier, 48:07. Brassard, 57:32. Cizikas

Hosté: 20:43. Kapanen, 31:22. W. Nylander, 58:13. Holl, 59:23. Tavares

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Boychuk, Leddy, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee – Jo. Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Brassard, Dal Colle – Clutterbuck, Cizikas, Johnston.

Hosté: Andersen (Kaskisuo) – Ceci, Rielly, Barrie, Muzzin, Holl, Dermott – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Kapanen, Tavares, Hyman – Moore, Kerfoot, I. Michejev – F. Gauthier, N. Shore, Petan.

Rozhodčí

McIsaac, Skilliter – Sericolo, Pancich

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

13 293 diváků

Góly

Domácí: 46:38. Giroux

Hosté: 06:13. Leipsic, . Kuzněcov

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim – Farabee, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček (A), K. Hayes, Twarynski – Pitlick, Andreoff, M. Raffl.

Hosté: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Kempný, Gudas, Orlov, Jensen, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Stephenson – Hathaway, Dowd, Leipsic.

Rozhodčí

Syvret, Rooney – Tobias, Murchison

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 159 diváků

Góly

Domácí: 49:57. Monahan

Hosté: 23:22. Pavelski, 46:38. Dowling, 58:27. Pavelski

Sestavy

Domácí: Talbot (Rittich) – Hamonic, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Brodie, Mi. Stone – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Frolík, D. Ryan, S. Bennett – Rieder, Jankowski, Lucic.

Hosté: Bishop (Chudobin) – Heiskanen, Oleksiak, Lindell (A), Sekera, Hanley, Fedun – Seguin (A), Dowling, Ja. Benn (C) – Perry, Dickinson, Radulov – Gurjanov, Pavelski, Caamano – Comeau, Faksa, Cogliano.

Rozhodčí

Hebert, Peel – Smith, Mills

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 257 diváků

Góly

Domácí: 02:58. Carrier, 06:29. W. Karlsson, 59:00. Schmidt

Hosté: 06:45. P. Kane, 24:09. de Haan, 24:54. E. Gustafsson, 43:56. Dach, 56:39. D. Strome

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Merrill, Holden, Hague, Theodore – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Stastny, Mark Stone – Tuch, Eakin, Glass – Carrier, N. Roy, Reaves.

Hosté: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith, de Haan, Seabrook, Määttä, E. Gustafsson – A. Nylander, J. Toews, Saad – DeBrincat, D. Strome, P. Kane – Carpenter, Kämpf, D. Kubalík – Z. Smith, Dach, A. Shaw.

Rozhodčí

Dwyer, Meier – Shewchyk, Berg

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18.324 diváků

Jakub Voráček v péči Toma Wilsona a Radko Gudase z Washingtonu
Jakub Voráček v péči Toma Wilsona a Radko Gudase z Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud