28. listopadu 2019 • 06:51

Mrázkovi se nevydařila první třetina s Rangers, Rittich slavil v NHL výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář David Rittich zneškodnil ve středečním utkání NHL 34 střel a dovedl Calgary v Buffalu k výhře 3:2 v prodloužení. Vítězství podpořil asistencí Michael Frolík, který v předchozích třinácti zápasech nebodoval. Druhý český gólman Petr Mrázek inkasoval už v úvodní třetině třikrát a s Carolinou prohrál na ledě New Yorku Rangers 2:3. Přihrávku u rozdílové branky si připsal Libor Hájek.



Buffalo překonalo Ritticha ve 27. a 42. minutě a otočilo skóre na 2:1. Z úniku vyrovnal Jimmy Vesey a pak zamířil přesně Victor Olofsson z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Calgary brzy odpovědělo dorážkou Matthewa Tkachuka, u jehož trefy si připsal druhou asistenci Frolík. Zápas rozhodl Elias Lindholm v čase 61:17. Rittich vychytal jedenáctou výhru v sezoně, stejně jich má Mrázek. Oba patří v této statistice k nejlepším v NHL.

Calgary uspělo i bez trenéra Billa Peterse, kterého bývalý svěřenec obvinil z rasismu a NHL i klub deset let staré události prověřují. „V kabině jsme si řekli, že se od toho všeho, co se děje mimo led, musíme oprostit. Soustředíme se na tréninky, zápasy a v Buffalu jsme odvedli v tomhle ohledu velmi dobrou práci,“ řekl kapitán Flames Mark Giordano.

Carolina nezačala dobře, už v páté minutě prohrávala 0:2. V závěru úvodní třetiny posunul Hájek na modré čáře puk Arťomu Panarinovi, jehož střelu usměrnil do branky Adam Fox. Mrázek v dalších dvou třetinách kryl 14 střel, celkově si připsal 22 zákroků.

Carolina snížila na rozdíl jedné branky ve druhé třetině během minuty a půl. Vzápětí měl velkou šanci na vyrovnání Martin Nečas, ale jeho střelu do prázdné branky zastavil Henrik Lundqvist nataženou hokejkou. Švédský gólman, který v součtu základní části i play off chytal tisící zápas, zlikvidoval 41 střel a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

VIDEO: Podívejte se na Nečasovu šanci:

„Kdyby to poslal po ledě, bylo by to těžší,“ komentoval Lundqvist Nečasovu šanci. „Trochu puk zvedl, to jsem potřeboval. Bylo to hodně důležité, protože před tím vstřelili dvě branky a potřebovali jsme udržet do přestávky těsný náskok. Je obrovský rozdíl, když vstupuje do třetí třetiny s vedením,“ podotkl švédský brankář.

Vrána s Gudasem přispěli asistencemi k výhře

Washington porazil Floridu 4:3 i díky asistencím Jakuba Vrány a Radko Gudase 4:3. Po akcích českých hráčů získali Capitals ve třetí třetině klíčový náskok. Vránovu střelu vyrazil Sergej Bobrovskij přímo k Larsu Ellerovi, který bekhendem do odkryté branky upravil ve 46. minutě na 3:2.

„Je to trochu zvláštní, protože za poslední měsíc jsem měl spoustu šancí, trefoval jsem tyčky a břevna. Nemohl jsem dát gól. Tentokrát jsem nehrál nějak dobře, tohle byla asi má jediná střela v zápase. Ale jsem za to rád,“ řekl Eller k akci, díky níž si Vrána připsal stý bod v NHL (51+49). Poté přihrál Gudas skvěle do jízdy na útočnou modrou čáru Brendanu Leipsicovi, který se natlačil před branku a blafákem zvýšil.

Úspěšný nájezd Ondřeje Kašeho nepomohl Anaheimu, který nakonec prohrál na ledě Arizony 3:4. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii Christian Dvorak, který v základní hrací době vstřelil dvě branky. Kaše se prosadil ve třetí sérii, kdy musel skórovat, aby zápas pokračoval. Uspěl s bekhendovou kličkou i s notnou dávkou štěstí. Gólman Darcy Kuemper zasáhl hokejkou puk, který se od jeho betonu odrazil do branky. Regulérnost trefy stvrdil rozhodčí u videa.

San Jose bez Hertla prohrálo s Winnipegem

San Jose nastoupilo počtvrté v řadě bez Tomáše Hertla a prohrálo 1:5 s Winnipegem. Českého útočníka trápí zranění, zřejmě má potíže s kotníkem.

„Můžete bez něho hrát pár utkání a přežijete to, ale časem vás to rozhodně dožene,“ komentoval trenér Peter DeBoer absenci Hertla, který byl před zraněním nejproduktivnějším hráčem týmu s 21 body.

Boston i bez příspěvku Davida Pastrňáka, který se o den dříve blýskl hattrickem, otočil ve třetí třetině zápas v Ottawě a vyhrál 2:1. Bruins zvítězili popáté za sebou a jsou v čele soutěže. Vítězný gól dal Zdeno Chára, který před odchodem do Bostonu nastupoval čtyři roky právě za Ottawu. Fanoušci ho ocenili potleskem ve stoje za 1500. start v NHL, který si připsal tento měsíc. „Tohle jsem vůbec nečekal,“ řekl Chára.

Nejhorší tým NHL Detroit utržil debakl 0:6 od Toronta, prohrál posedmé v řadě a v posledních dvou utkáních ani neskóroval. Kanadský klub vyslal v zápase 54 střel a dal po třech gólech v první a druhé třetině. Andreas Johnsson zaznamenal tři body (2+1) a Frederik Andersen vychytal první čisté konto díky 25 zákrokům. Maple Leafs prospěla změna trenéra a pod vedením Sheldona Keefea vyhráli všechny tři zápasy.

Hronek v sestavě Detroitu odehrál 21 minut

V sestavě Detroitu byl opět nejvytíženějším hráčem Filip Hronek. Český obránce odehrál 21 minut a společně s Filipem Zadinou byli dvěma ze čtyř hráčů týmu, kteří nebyli na ledě u inkasované branky.

Pittsburgh porazil v divoké přestřelce Vancouver 8:6, přestože prohrával ještě ve 47. minutě 3:6. Hlavními strůjci výhry byli Jevgenij Malkin, který nasbíral pět bodů (2+3), a Jake Guentzel (2+2).

Vegas ztratil v Nashvillu vedení 2:0 a prohrával 2:3, ale tři desetiny před koncem třetí třetiny poslal Max Pacioretty zápas do prodloužení. O výhře Golden Knights rozhodl jubilejním 700. bodem v NHL Paul Stastny. S Peterem Šťastným jsou v historii soutěže třetí dvojicí otec-syn, kteří nasbírali alespoň 700 bodů.

Kanadské bodování NHL:

1. Draisaitl (Edmonton) 27 48 (16+32)
2. McDavid (Edmonton) 27 47 (18+29)
3. Marchand (Boston) 25 43 (18+25)
4. Pastrňák (Boston) 25 39 (23+16)
5. J. Carlson (Washington) 26 36 (8+28)
6. MacKinnon (Colorado) 24 35 (15+20)
7. Panarin (NY Rangers) 23 32 (12+20)
8. Eichel (Buffalo) 25 31 (14+17)
9. P. Kane (Chicago) 24 31 (12+19)
10. E. Petterson (Vancouver) 26 31 (11+20)

Střelci:

1. Pastrňák Boston 23
2. McDavid Edmonton 18
  McDavid Boston 18
4. Matthews Toronto 16
  Ovečkin Washington 16
  Draisaitl Edmonton 16
7. MacKinnon Colorado 15
8. Eichel Buffalo 14
  Guentzel Pittsburgh 14
  Neal Edmonton 14

Góly

Domácí: 26:32. Vesey, 41:55. Olofsson

Hosté: 17:55. Brodie, 44:02. Tkachuk, 61:17. E. Lindholm

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian, McCabe, Ristolainen, Montour, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Ma. Johansson, Mittelstadt, Vesey – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – Dea, Asplund, Girgensons.

Hosté: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano, Hanifin, R. Andersson, Mi. Stone, Kylington – Monahan, E. Lindholm, J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, Tkachuk – Dubé, D. Ryan, Lucic – Frolík, Jankowski, Rieder.

Rozhodčí

MacDougall, St. Pierre – Nagy, Tobias

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Góly

Domácí: 17:57. Ovečkin, 39:00. Pánik, 45:18. Eller, 51:59. Leipsic

Hosté: 31:17. Connolly, 39:22. Hoffman, 55:31. Trocheck

Sestavy

Domácí: Holtby (Samsonov (A)) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov (C), Gudas, Siegenthaler – T. Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Eller, J. Vrána – Boyd, Stephenson, Pánik – Leipsic, Dowd, Malenstyn.

Hosté: Bobrovskij – Yandle (A), Pysyk, Strålman (C), Matheson, Ekblad, Brown – Huberdeau, Barkov, Hoffman – Connolly, Trocheck, Malgin – Vatrano, Toninato, Dadonov – B. Boyle, Acciari, Sceviour.

Rozhodčí

Dunning M. a Meier B.

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí: 23:53. Kučerov, 31:39. Cirelli, 54:23. B. Point

Hosté: 25:31. Sundqvist, 28:40. Sundqvist, 48:21. Sanford, 51:07. B. Schenn

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh (A), Coburn, Sergačjov, Rutta – Kučerov, B. Point, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon – Conacher, T. Johnson.

Hosté: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Faulk, Dunn – Thomas, B. Schenn (A), Schwartz – Perron, R. O'Reilly (A), Sanford – Sundqvist, Bozak, Barbašev – Brouwer, J. de La Rose, MacEachern.

Rozhodčí

Luxmore, O´Rourke – Murray, Racicot

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 04:51. N. Foligno, 19:24. S. Jones

Hosté: 18:38. Pitlick, 23:19. Laughton, 36:35. Giroux

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, R. Murray, Kukan, Gavrikov – Atkinson, Dubois, Texier – Bemström, N. Foligno, Milano – Bjorkstrand, Jenner, Nyquist – J. Anderson, Wennberg, Robinson.

Hosté: Elliott (Hart) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, Hägg – Konecny, Frost, Giroux – Voráček, Couturier, Lindblom – Farabee, K. Hayes, Laughton – Pitlick, M. Raffl, J. van Riemsdyk.

Rozhodčí

Chris Lee, Ian Walsh – Travis Toomey, Libor Suchánek

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

14 975 diváků

Góly

Domácí: 02:29. Guentzel, 12:53. Rust, 41:01. Guentzel, 46:23. Kahun, 47:24. Malkin, 50:30. Aston-Reese, 56:54. Letang, 59:59. Malkin

Hosté: 16:42. J. T. Miller, 27:17. E. Pettersson, 38:20. Virtanen, 39:01. Gaudette, 42:31. J. T. Miller, 43:06. Gaudette

Sestavy

Domácí: M. Murray (40. Jarry) – Letang, Dumoulin, Marino, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Malkin, Guentzel – B. Tanev, McCann, Galchenyuk – Hörnqvist, Lafferty, Kahun – Simon, Blueger, Aston-Reese.

Hosté: Demko (Markström) – T. Myers, Q. Hughes, Jo. Benn, Ch. Tanev, Stecher, Edler – Goldobin, E. Pettersson, J. T. Miller – Boeser, Horvat, Pearson – Virtanen, Gaudette, Leivo – MacEwen, Graovac, Schaller.

Rozhodčí

South, Hebert – Amell, Kovachik

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 465 diváků

Góly

Domácí: 40:41. Chabot

Hosté: 45:15. Marchand, 48:45. Chára

Sestavy

Domácí: A. Nilsson (M. Högberg) – Hainsey, Chabot, N. Zajcev, Borowiecki (A), DeMelo, Brännström – Co. Brown, Pageau (A), N. Paul – Duclair, L. Brown, B. Tkachuk – White, Tierney, Ennis – Veronneau, Beaudin, Chlapík.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, Kampfer – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – DeBrusk, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Bjork – Nordström, P. Lindholm, B. Gaunce.

Rozhodčí

Skilliter, Nicholson – Nansen, Murphy

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

13 336 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 01:04. Dermott, 02:24. Barrie, 09:48. Tavares, 21:03. W. Nylander, 23:34. A. Johnsson, 27:07. A. Johnsson

Sestavy

Domácí: Howard (10. J. Bernier) – Hronek, Nemeth, McIlrath, Cholowski, Bowey, Ericsson – Fabbri, D. Larkin (A), Bertuzzi – Zadina, Filppula, Helm – Athanasiou, Nielsen (A), Glendening (A) – Perlini, Ehn, Hirose.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Spezza, Petan – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

Rozhodčí

Pochmara, O'Halloran – Berg, Marquis

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 02:54. Zibanejad, 04:12. Br. Smith, 18:20. Fox

Hosté: 34:29. Dzingel, 35:58. Foegele

Sestavy

Domácí: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Skjei, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Chytil, R. Strome, Panarin – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, Nieves, Fast (A).

Hosté: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Wallmark, Dzingel – Martinook (A), Luostarinen, B. McGinn.

Rozhodčí

Rank, McIsaac – Sericolo, MacPherson

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

17 269 diváků

Góly

Domácí: 27:01. Mikael Granlund, 31:25. Ellis, 41:23. Duchene

Hosté: 07:33. Mark Stone, 26:22. R. Smith, 59:59. Pacioretty, 61:52. Stastny

Sestavy

Domácí: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Fabbro, Hamhuis, Irwin – F. Forsberg (A), Johansen, Järnkrok – Carr, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Watson, Sissons, Olivier. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

Hosté: M. Subban (Sparks) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill (A), Engelland – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Stastny, Mark Stone (A) – Tuch, Eakin, Glass – Carrier, Nosek, Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

Chris Schlenker, Dean Morton. Čároví: Scott Driscoll, Trent Knorr

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17326 diváků

Góly

Domácí: 03:02. Dvorak, 18:22. Dvorak, 50:38. Goligoski, . Dvorak

Hosté: 06:22. Guhle, 31:42. Steel, 50:00. Terry

Sestavy

Domácí: Kuemper (Comrie) – Chychrun, Goligoski, Ekman-Larsson, Demers, Ljubuškin, Oesterle – Keller, Schmaltz, Kessel – Dvorak, Stepan, Hinostroza – Hayton, Söderberg, Garland – Grabner, Richardson, Fischer.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Fowler, Gudbranson, H. Lindholm, Ja. Larsson, Guhle, Holzer – Rakell, Getzlaf, Terry – Jones, Henrique, Silfverberg – N. Ritchie, Steel, O. Kaše – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Rozhodčí

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Góly

Domácí: 30:50. Kadri, 43:05. Nieto, 44:07. MacKinnon, 45:37. O'Connor

Hosté: 13:17. Khaira

Sestavy

Domácí: Grubauer (Francouz) – Zadorov, Makar, Girard, C. Rosén, Graves, Cole – Burakovsky, MacKinnon, Donskoi – Jost, Kadri, Compher – Nieto, Bellemare, Ničuškin – O'Connor, Kameněv, Tynan.

Hosté: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Klefbom, Jones, K. Russell, A. Larsson – Draisaitl, McDavid, Kassian – Chiasson, Gagner, Neal – Khaira, Sheahan, J. Archibald – M. Granlund, Haas, P. Russell.

Rozhodčí

Chmielewski, Kozari – Gawryletz, Fournier

Stadion

Pepsi Center, Denver

Návštěva

18.021 diváků

Góly

Domácí: 09:28. M. Karlsson

Hosté: 13:15. Laine, 18:09. Gustafsson, 23:28. Scheifele, 34:01. Roslovic, 54:47. Connor

Sestavy

Domácí: Dell (M. Jones) – E. Karlsson (A), Vlasic, Burns, R. Šimek, Ferraro, Dillon, Heed – Marleau, Couture (C), E. Kane – Labanc, Goodrow, Meier – M. Karlsson, J. Thornton (A), Sörensen – Gambrell, Suomela.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

Rozhodčí

Hanson, Markovic – Murchison, Gawryletz

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 008 diváků

Góly

Domácí: 10:14. D. Brown, 36:17. J. Carter, 50:19. Roy, 57:53. Iafallo

Hosté: 08:42. Brassard

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell) – Walker, Doughty, B. Hutton, MacDermid, J. Ryan, Roy – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Toffoli, Amadio, J. Carter – Wagner, Lizotte, A. Kempe – Luff, Clifford, Lewis.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Dobson – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Jo. Bailey, Dal Colle – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Lambert, Brenk – Pancich, Flemington

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Východní konference:

Atlantická divize:

1. Boston 25 17 5 3 93:62 39
2. Florida 25 12 5 8 91:93 29
3. Toronto 26 12 4 10 87:85 28
4. Montreal 24 11 5 8 81:83 27
5. Tampa Bay 22 12 2 8 83:72 26
6. Buffalo 25 11 4 10 71:76 26
7. Ottawa 25 11 1 13 66:74 23
8. Detroit 27 7 3 17 59:104 17

Metropolitní divize:

1. Washington 26 17 5 4 95:78 39
2. NY Islanders 23 16 2 5 69:58 34
3. Pittsburgh 25 14 4 7 89:68 32
4. Carolina 25 15 1 9 85:71 31
5. Philadelphia 25 13 5 7 75:74 31
6. NY Rangers 23 12 2 9 77:80 26
7. Columbus 24 10 4 10 61:76 24
8. New Jersey 23 8 4 11 59:82 20

Západní konference:

Centrální divize:

1. St. Louis 26 15 6 5 78:72 36
2. Dallas 26 15 2 9 72:62 32
3. Winnipeg 25 15 1 9 73:74 31
4. Colorado 24 14 2 8 85:70 30
5. Nashville 24 11 4 9 84:82 26
6. Chicago 24 10 5 9 69:69 25
7. Minnesota 25 10 4 11 69:82 24

Pacifická divize:

1. Edmonton 27 16 3 8 86:77 35
2. Arizona 26 15 3 8 75:61 33
3. Vancouver 26 12 4 10 85:79 28
4. Vegas 27 12 4 11 81:80 28
5. Calgary 28 12 4 12 70:85 28
6. San Jose 26 13 1 12 74:88 27
7. Anaheim 26 11 4 11 71:79 26
8. Los Angeles 25 10 2 13 67:84 22

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud