21. února 2020 • 06:40

Frk se trefil za Kings, Ovečkin krok od milníku. Zacha má NEJ sezonu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Pavel Zacha přihrál na vyrovnávací gól New Jersey, které doma zdolalo San Jose 2:1, a vytvořil si 26. bodem v sezoně NHL nové kariérní maximum. Na kontě má šest branek a 20 asistencí. Martin Frk pomohl hokejistům Los Angeles gólem k vítězství 5:4 nad Floridou. Asistenci zaznamenal i Ondřej Palát, jenž s Tampou Bay podlehl ve Vegas 3:5. Alexandr Ovečkin vstřelil 699. gól, ale prohru Washingtonu s Montrealem 3:4 v prodloužení neodvrátil.



Zacha zaznamenal v obou předchozích ročnících shodně 25 bodů, loni si stanovil rekord i v počtu nastřílených branek (13). Brněnský rodák se v aktuální sezoně prosazuje spíše jako tvůrce hry a potvrdil to i proti San Jose. Zacha vyslal přihrávkou z obranného pásma na útočnou modrou čáru do úniku Jespera Bratta a ten forhendovou kličkou vyrovnal. "Skvělá nahrávka i zakončení," rozplýval se trenér New Jersey Alain Nasreddine.

O výhře rozhodl ve 43. minutě P. K. Subban skrytou střelou za pravým kruhem. Hrdinou duelu se ale stal gólman Devils Mackenzie Blackwood, neboť zneškodnil 36 střel. Při jeho posledních sedmi startech získal tým 13 ze 14 možných bodů.

Frk si v závěru druhé třetiny sjel před branku na přihrávku Gabriela Vilardiho od zadního mantinelu a dostal Los Angeles do vedení 4:3. Český útočník skóroval podruhé za sebou a má na kontě pět gólů z osmi zápasů, které v této sezoně v NHL odehrál. Florida, jež vedla 2:1 a 3:2, vyrovnala v úvodní minutě poslední třetiny a ve všech jejích brankách měl prsty Jonathan Huberdeau (1+3). Na druhé straně ale kontroval Ben Hutton a rozhodl o výhře Kings.

V centru pozornosti stál Vilardi, který korunoval premiéru v soutěži brankou už po deseti sekundách prvního střídání. "Tohle jsem já, a myslím si, že ani nikdo jiný, vůbec neočekával. Je to šílené. Nebyla to nejlepší střela, ale prošla a o to jde. Je to opravdu vzrušující," reagoval Vilardi, jedenáctka draftu 2017.

Dvacetiletý útočník zapůsobil svou vyzrálostí i na trenéra Los Angeles Todda McLellana. Kromě gólu ještě připravil trefu pro Frka a vyhrál 13 ze 16 vhazování. "Když hráči začínají kariéru, většinou po ledě létají bez nějakého rozmyslu. Gabe ale ve všech střídáních věděl, co dělá, a odvedl úžasnou práci," podotkl kouč.

Palát vyhozením puku o mantinel z obranného pásma založil rychlý protiútok, z něhož otevřel skóre Kevin Shattenkirk. Tampa Bay ztratila zápas na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy od stavu 2:2 třikrát inkasovala. Nevyšel jí zejména nástup do závěrečné části, v první minutě totiž hráči Vegas vstřelili dvě branky.

V dresu vítězů ozdobil premiéru po výměně z Los Angeles obránce Alec Martinez, který vstřelil druhý gól v sezoně a navrch přidal i asistenci. Hokejistům Tampy Bay, kteří do utkání vstupovali se sérií jedenácti výher, nepomohly ani dva góly Stevena Stamkose.

Ovečkin, který v předchozích pěti zápasech neskóroval, otevřel skóre po vyhraném vhazování. Ruský kanonýr si připsal 41. branku v sezoně a ztrácí v tabulce střelců dva góly na Davida Pastrňáka s Austonem Matthewsem. Ten přispěl přihrávkou k výhře Toronta 4:0 nad Pittsburghem.

Washington dvakrát vedl, ale na přelomu druhé a třetí třetiny Montreal dvěma góly otočil na 3:2. Capitals si vynutili brankou Toma Wilsona při hře bez brankáře prodloužení, které rozhodl druhou trefou v zápase obránce Ben Chiarot. I přes prohru si čeští beci Michal Kempný a Radko Gudas připsali kladný bod.

Čtyři body si ve čtvrtek připsal Mark Scheifele, který řídil třetím hattrickem v kariéře a přihrávkou výhru Winnipegu 5:1 na ledě Ottawy. Úspěšný střelec otočil v závěru první třetiny ve dvou přesilových hrách skóre a v závěru zpečetil vítězství Jets.

Columbus podlehl Philadelphii podruhé ve třech dnech, tentokrát doma 3:4 v prodloužení, a připsal si sedmou prohru v řadě. Blue Jackets zápas dobře rozehráli, v desáté minutě vedli 2:0 i díky krásné brance Nicka Foligna se zakončením s hokejkou mezi nohama. Flyers, kteří prohrávali ještě v 35. minutě 1:3, ale zápas otočili a rozhodl Kevin Hayes v čase 63:51.

Situace v tabulce Východní konference slibuje dramatický boj o účast v play off. Pátou Philadelphii dělí jen pět bodů od desáté Floridy. Columbus prožívá nejhorší sérii proher od října 2015, kdy sezonu odstartoval osmi porážkami, přesto se drží na postupové šesté příčce.

St. Louis porazil Arizonu 1:0 a jeho gólman Jordan Binnington si připsal nulu ve druhém utkání za sebou. Obhájce Stanleyova poháru dominoval, soupeře přestřílel 46:14, ale na brankáře Anttiho Raantu vyzrál až v 52. minutě Ryan O'Reilly.

Góly

Domácí: 07:29. Ovečkin, 37:03. Eller, 59:39. T. Wilson

Hosté: 17:43. S. Weber, 38:37. Gallagher, 40:30. Chiarot, 60:58. Chiarot

Sestavy

Domácí: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Dillon, Jensen, Orlov, Gudas, Kempný – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Boyd.

Hosté: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Folin, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Kovalčuk, Domi, Weal – Cousins, N. Thompson, Byron (A).

Rozhodčí

Skilliter, Lee – Smith, Nagy

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 27:45. Muzzin, 30:01. W. Nylander, 33:04. Kapanen, 43:56. Hyman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Andersen (J. Campbell) – Marinčin, Barrie, Muzzin, Holl, Sandin, Dermott – Hyman, Matthews (A), Marner (A) – Kerfoot, Tavares (C), W. Nylander – Clifford, Spezza, Malgin – Engvall, F. Gauthier, Kapanen.

Hosté: M. Murray (Jarry) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, J. Schultz, Riikola, Ruhwedel – Zucker, Crosby (C), Simon – McCann, Malkin (A), Rust – B. Tanev, Blueger, Hörnqvist – Kahun, Agozzino, Lafferty.

Rozhodčí

Hebert, Nicholson – Brisebois, Driscoll

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19386 diváků

Góly

Domácí: 36:15. Bratt, 42:56. P. K. Subban

Hosté: 07:22. Heed

Sestavy

Domácí: Blackwood (Schneider) – Müller, P. K. Subban, Mermis, Severson, White, C. Carrick – J. Hughes, Hischier (A), Palmieri (A) – Bratt, Zacha, N. Gusev – Wood, Zajac (A), Simmonds – Hayden, Rooney, J. Anderson.

Hosté: M. Jones (Dell) – Vlasic, Ferraro, Middleton, Heed, R. Šimek, Burns (A) – Meier, J. Thornton (A), Labanc – Marleau, Goodrow, Noesen – M. Karlsson, Kellman, Gambrell – Sörensen, True, Gregor.

Rozhodčí

Charron, Pollock – Fournier, Gibbs

Stadion

Prudential Center, Newark

Góly

Domácí: 00:44. Bjorkstrand, 09:05. N. Foligno, 23:39. Matteau

Hosté: 09:28. Konecny, 34:26. Aube-Kubel, 35:52. Giroux, 63:51. K. Hayes

Sestavy

Domácí: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno (C) – Bemström, Stenlund, Nyquist – Gerbe, Jenner (A), Matteau – Robinson, Riley Nash, Lilja.

Hosté: Elliott (Hart) – Niskanen, Provorov, Friedman, Hägg, Sanheim (A), P. Myers (A) – Voráček (C), Couturier, Giroux – Konecny, K. Hayes, Farabee – Pitlick, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.

Rozhodčí

Joannette, Hebert – Galloway, Berg

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 11:50. N. Paul

Hosté: 16:35. Scheifele, 17:46. Scheifele, 24:52. Connor, 25:54. Ehlers, 58:27. Scheifele

Sestavy

Domácí: M. Högberg (C. Anderson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Goloubef – Duclair, Pageau, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Batherson – White, Ennis, Sabourin – Anisimov, N. Paul.

Hosté: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, D. Kulikov, Pionk (A), Beaulieu (C), Morrissey – Ehlers, Scheifele, Wheeler – Connor, Copp, Laine – Harkins, Roslovic, Appleton – G. Bourque, N. Shore, L. Shaw (A).

Rozhodčí

Chmielewski T. a Rooney C.

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

11183 diváků

Góly

Domácí: 52:00. R. O'Reilly

Hosté:

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – B. Schenn (A), R. O'Reilly, Schwartz – Perron, Thomas, Sanford – Kyrou, Bozak (A), Steen – Barbašev, Sundqvist, Blais.

Hosté: Raanta (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Ness, Ljubuškin, Oesterle – Garland, Dvorak, Hall – Kessel, Schmaltz, Keller – Hayton, Stepan (A), Crouse – Fischer, Richardson, Söderberg.

Rozhodčí

MacDougall, StPierre – Pancich, Kovachik

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 18:05. Martinez, 26:45. Stastny, 36:38. Mark Stone, 40:10. Reaves, 40:47. Pacioretty

Hosté: 07:02. Shattenkirk, 35:38. Stamkos, 58:00. Stamkos

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt (A), Holden, Theodore, Merrill, Martinez – Pacioretty, W. Karlsson, Mark Stone (A) – Marchessault, Stastny, R. Smith (A) – Stephenson, Eakin, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Černák, Sergačjov, Shattenkirk, Coburn, L. Schenn – Stamkos (C), T. Johnson, Kučerov – Palát, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Stephens, Gourde – Maroon, Paquette, Verhaeghe.

Rozhodčí

Walsh, Meier – Devorski, Gawryletz

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 376 diváků

Góly

Domácí: 01:26. Vilardi, 15:12. Doughty, 30:18. Moore, 38:42. Frk, 52:45. B. Hutton

Hosté: 07:03. Barkov, 08:43. Barkov, 23:19. Huberdeau, 40:36. Hoffman

Sestavy

Domácí: Quick (Petersen) – Forbort, Doughty, Roy, B. Hutton, MacDermid, Walker – Iafallo, Kopitar, D. Brown – A. Kempe, Vilardi, Frk – Moore, Lizotte, Wagner – Lewis, Amadio, Schaller.

Hosté: Bobrovskij (Montembeault) – Weegar, Ekblad, Stillman, Strälman, Yandle, Brown – Huberdeau, Barkov, Acciari – Hoffman, Trocheck, Pysyk – Vatrano, Toninato, Dadonov – Sceviour, Saarela, Connolly.

Rozhodčí

Brenk, Kozari – Murchison, Gibbons

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

16 911 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud