19. prosince 2020 • 09:02

NHL je blízko spuštění! Zkrácená sezona od ledna, do zápasů bez příprav

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zástupci NHL a hráčské asociace uzavřeli předběžnou dohodu o podobě nové sezony, která má začít 13. ledna. Každý tým má v základní části zámořské hokejové ligy odehrát 56 zápasů. Oznámil to zástupce komisionáře NHL Bill Daly.



Dohodu ještě musí formálně schválit rada guvernérů NHL a výkonná rada hráčské asociace. Vedení soutěže musí také ještě získat souhlas s konáním zápasů od zdravotních úřadů pěti kanadských provincií, v nichž působí sedm týmů.

Přípravné kempy odstartují 3. ledna. Sedm mužstev, která se nedostala v minulé sezoně ovlivněné pandemií koronaviru do play off, se může začít připravovat již od 31. prosince. Přípravné zápasy před startem soutěže se hrát nebudou.

Podle kanadské televizní stanice TSN se domluvené termíny ještě mohou o jeden nebo dva týdny posunout vzhledem k rostoucímu počtu nakažených koronavirem.

Případný nesouhlas zdravotních úřadů může zhatit plány na vytvoření čistě kanadské divize, aby se omezilo cestování. Alternativou by mohlo být vytvoření "bubliny" v Edmontonu, jako při dohrávce uplynulého ročníku, nebo přesun kanadských účastníků soutěže do USA.

Základní část, která bude zkrácena z obvyklých 82 zápasů, má skončit 8. května. Vítěz Stanley Cupu by měl být korunován začátkem července.

Hráči souhlasili, že v nadcházející sezoně obdrží 72 procent mezd. Dvacet procent půjde majitelům na pokrytí ztrát způsobených pandemií koronaviru, zbylá část mezd se odloží a hráči ji dostanou později.

Plánované složení divizí NHL pro nadcházející sezonu:

- Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg.

- Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington.

- Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay.

- Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud