30. července 2021 • 19:06

Krejčí končí v Bostonu: Musím se vrátit do Česka a hrát před rodinou

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to definitivní, David Krejčí poprvé po 14 letech končí v organizaci Boston Bruins. Zkušený útočník v oficiálním prohlášení poděkoval týmu, se kterým v roce 2011 vyhrál Stanley Cup, a oznámil comeback do rodné země. „Musím se vrátit do Česka a hrát před rodinou, která obětovala tak mnoho, abych si mohl plnit sny v NHL,“ napsal. Podle informací Sportu bude Krejčího novým působištěm Olomouc.



„Když jsem v lednu 2007 poprvé navlékl černo-zlatý dres, bylo mi dvacet let a byl jsem čtyři tisíce mil od domova. Od té doby jste mě přijali jako skutečného Bostoňana. Vám a Bruins jsem dal vše, co jsem měl, a Boston se stal mým druhým domovem,“ napsal Krejčí v dojemném vzkazu jedinému klubu, za který v NHL nastoupil.

Jiný nepřidá. O Čecha, kterého mnozí považují za jednoho z nejméně doceněných hráčů současnosti, by ve slavné lize jistě byl zájem, on měl ale jen dvě možnosti - buď Boston, nebo zpět domů!

„Od konce sezony jsem přemýšlel o budoucnosti. Bylo mi jasné, že musím udělat složité rozhodnutí. V této části své kariéry se musím vrátit do České republiky a hrát před rodinou, která obětovala tak mnoho, abych si mohl plnit sny v NHL. Chci si zahrát před rodiči, bratrem a přáteli,“ vzkázal Krejčí.

„Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrůstal, trávily čas s mnoha českými členy rodiny, kteří je milují, a tvořily vzpomínky na celý život,“ dodal s díky pro organizaci Bruins a fanoušky.

„Tohle není sbohem, budu navždycky Bruin. Napořád vám budu vděčný,“ završil Krejčí své prohlášení.

Kolem Krejčího kroužil Třinec, švýcarské Lugano a další evropské kluby, zájem byl i z KHL. Ale jak už deník Sport dříve informoval, v Česku existuje pro českého útočníka jen jedna možná adresa. V novém ročníku bude rodák ze Šternberka oblékat dres Olomouce. 

„Celkový přínos by byl obrovský. Všichni se od něj mohou neskutečně hodně naučit. Kdybych já byl mladej v kabině, hltal bych takového spoluhráče,“ nastiňoval nedávno pro Sport jednatel a trenér Jan Tomajko. Teď už o hvězdné posile, která rozsvítí extraligu, může mluvit bez podmiňovacího způsobu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud