7. října 2021 • 12:00

Hříšník Kane v dalším maléru: falešný doklad o očkování? Hrozí mu i vězení

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stěží uplynuly dva týdny od chvíle, kdy byl Evander Kane pro nedostatek důkazů zproštěn obvinění ze sázení na vlastní zápasy, a už musí řešit další malér. Tentokrát však přesahuje i rámec nejprestižnější hokejové soutěže! Útočník San Jose je vyšetřován kvůli údajnému použití falešné očkovací karty na COVID-19. Pokud se čin, který je nelegální po celých USA i v Kanadě, prokáže, může pověstný magnet na skandály čelit více než jen ligovému trestu. Po dobu vyšetřování zůstává mimo Sharks.



S informací o dalším údajném průšvihu kanadského hokejisty přišly Front Office Sports a americká tisková agentura Associated Press. Podle jejího dobře informovaného zdroje vedení NHL momentálně vyšetřuje, zda Evander Kane při cestě na předsezonní kemp Sharks nepředložil klubu falešný očkovací průkaz, což je v zámořské soutěži závažné porušení tzv. COVID protokolu.

Kaneovi tak v NHL mohou podle protokolu hrozit významné klubové a individuální sankce, potenciální propadnutí zápasů, pokuty či náhrady výdajů. 

Nicméně ligový postih může pro třicetiletého rodáka z Vancouveru znamenat „to nejmenší“. Falešný doklad o očkování je nezákonný ve Spojených státech amerických i v Kanadě. Jak uvádí Front Office Sports, podle federálních zákonů USA hrozí osobě, která si koupí, prodá či použije padělaný očkovací průkaz až pět let vězení. V zemi javorového listu pro změnu každý návštěvník s falešným dokladem, který překročí kanadské hranice, může dostat pokutu až 750 tisíc dolarů a být uvězněn až na šest měsíců.

Vedení San Jose se ke kauze odmítá vyjadřovat, s Kanem se ale dohodli, že po dobu vyšetřování se bude držet dál od týmu. V přípravě tak neodehrál jediný zápas. Hráč se totiž stále potýká s více než jedním obviněním. Kromě údajného sázení na vlastní utkání, které hokejistovi s pověstí obrovského gamblera nebylo prokázáno, se nejen NHL zabývá obviněním manželky Anny Kaneové ze sexuálního a domácího násilí.

Manželčino obvinění Kane popřel prostřednictvím svého právního zástupce. Kanadský střelec, jehož kariéru doprovází celá řada skandálů, dokonce přišel s tím, že byl Annou sám napaden.

Momentálně se zdá spíš nepravděpodobné, že by někdejší hráč Winnipegu či Buffala stihl začátek nového ročníku NHL, který pro Sharks startuje 16. října proti Jets. V médiích navíc kolují spekulace o rozhořčení některých Kaneových spoluhráčů v kabině. Údajně si nepřejí, aby se k týmu vůbec vracel.

Útočník San Jose Evander Kane musí čelit dalšímu obvinění. Tentokrát měl údajně předložit falešný očkovací průkaz
Útočník San Jose Evander Kane musí čelit dalšímu obvinění. Tentokrát měl údajně předložit falešný očkovací průkaz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud