18. srpna 2016 • 11:15

Horor ve Švédsku, sudí přišel o část prstu. Pět minut jen křičel, řekl trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová sezona ještě ani nezačala a příznivci nejrychlejší kolektivní hry světa už mohou sledovat velmi nepříjemné zranění. Ve druhé nejvyšší švédské lize (Allsvenskan) probíhají přípravné zápasy na nový ročník a jeden takový znamenal pořádný šok pro všechny zúčastněné. Rozhodčí Anton Starby při něm totiž přišel o část prstu. A podle všeho to byl hodně děsivý zážitek.



V zápase mezi týmy Tingsrydu a Oskarshamnu se sudí snažil vyhnout rozjeté dvojici, která se chystala na srážku u mantinelu. Jenže střet dvou hráčů ho smetl sebou a Starby, aby udržel stabilitu, se chytl mantinelu přesně u místa, kde končí otevřený prostor a začíná plexisklo. Prst tam zůstal, tělo jelo dál...

"Křičel asi pět minut, než mu lékaři dali sedativa," řekl deníku Aftonbladet trenér Tingsrydu Magnus Sundquist.

Zranění se odehrálo hned v první třetině a zápas prý dost ovlivnilo. Hokejisté byli v šoku a hra se hodně zklidnila a zpomalila. Také proto, že museli sledovat, jak doktor z mantinelu vyndavá zbytek jeho prstu.

"Bylo to ta nejděsivější věc, co jsem kdy v hokeji viděl. Doslova si urval prst," svěřil se Sundquist. "Myslíme na něj, bylo to vážně nešťastné, tohle se stane v jednom z milionu případů," řekl.

Vstoupit do diskuse
0