3. července 2019 • 11:50

Slovan nemá ani jednoho hráče, ale do dvou let chce titul z ligy. Kolik dluží?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi sezonách v KHL, plných proher a dluhů, je konec. HC Slovan Bratislava po mizerném ročníku 2018/19 okořeněném pouhými deseti výhrami z 62 možných v elitní lize končí a vrací se do slovenské nejvyšší soutěže. V tuto chvíli probíhá tvorba kádru a v jednání jsou nedořešené výplaty z minulosti. A sportovní ambice? Nový generální manažer Juraj Bakoš by rád získal do roku 2021 ligový titul.



Když Slovan opouštěl před sedmi lety slovenskou soutěž, odcházel jako ligový šampion. Mezi lety 1998 - 2012 dokonce slavil titul hned v osmi případech... Úspěchy jsou nicméně něco, čemu se během působení v KHL ani zdaleka nepřiblížil.

Jen dvakrát dokázal tým přeskočit hranici dvaceti výher a v jediném případě si vybojoval postup do vyřazovací části. S neúspěchy na ledě se pak pojily také potíže v kabině, a ty se týkaly především výplat. Teď by mělo být všechno jinak. Vedení už minulý týden zaplatilo městu dluh za Zimní stadion Ondřeje Nepely.

Jenže zatím nemá ani jednoho jistého hokejistu. „Řešíme kontrakty, máme vytipovaná jména a s některými jsme ústně dohodnutí. První posily bychom pak měli oznámit v druhé polovině července, zájem máme například o Romana Kukumberga či Michala Sersena,“ řekl Bakoš pro hcslovan.sk a dodal, že chce, aby jeho mužstvo do prvního tréninku čítalo 20 hráčů.

Trénovat by mělo začít zhruba v polovině měsíce a první přípravné zápasy jsou na plánu na začátku srpna. Do té doby je třeba dořešit jména na soupisce a hráče pořádně připravit. Je navíc nutné také zaplatit část dluhů některým bývalým hráčům a u zbytku sestavit splátkový kalendář. Hokejistů, kteří jsou na tomto seznamu, je prý okolo šedesáti...

„Je to náročné, někteří hráči jsou v zahraničí, jiní nás zase rovnou směrují na své právní zástupce,“ vysvětloval výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml. a dodal, že dlužná částka se pohybuje okolo hodnoty tří milionů eur.

Dořešeno vše musí být do 1. srpna, nejpozději v ten den musí bratislavský klub potvrdit Výkonnému výboru Slovenského svazu ledního hokeje, že splnil všechny licenční podmínky. Bakoš ale nepochybuje, že se vše podaří a pak už se bude v kabině zase mluvit jenom o hokeji.

„Zatím je těžké definovat nějaké cíle, budeme pracovat s jedním z nejnižších rozpočtů v historii mužstva,“ varuje Bakoš. „Z dlouhodobého hlediska ale chceme navázat na výborné sportovní výsledky Slovanu a rádi bychom oslavili titul do roku 2021, kdy klub slaví stoleté výročí,“ připojil odvážné přání Bakoš.

Vstoupit do diskuse
0