22. dubna 2020 • 13:45

Potíže v Bělorusku: nakažený celý tým, spoluhráč Lukašenka v nemocnici

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bělorusko si žije ve vlastní bublině. V zemi se stále hraje fotbal, dokončila se i hokejová liga. Svérázný prezident Alexandr Lukašenko situaci ohledně koronaviru pravidelně zlehčuje. „Žádný virus nevidím, takže tu není,“ pravil před pár dny. Sám se nedávno zúčastnil hokejového turnaje. Jenže teď přišly trable – spoluhráč z jeho týmu a bývalý reprezentant Dmitrij Meleško leží nakažený v nemocnici a více jak dvacet pozitivních testů navíc hlásí přední tým Něman Grodno! Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>



Běloruský prezident se koronaviru dlouhodobě vysmívá. Před časem se nechal slyšet, že nemoc porazí práce na poli, zároveň doporučuje pít dostatečné množství vodky. Během světové pandemie mu nedělal problém uspořádat hokejový turnaj, kterého se sám zúčastnil.

Tento týden se nicméně nákaza novým typem koronaviru projevila u jeho spoluhráče, bývalého reprezentanta Dmitrije Meleška. Bývalý útočník Dinama Minsk, Ufy či Spartaku Moskva ukončil kariéru před třemi lety a nyní působí v prezidentově týmu. S nemocí skončil i v nemocnici.

„Cítím se normálně, řekl bych stabilně. Situaci beru v klidu. Vůbec nevím, kde jsem se nakazil.,“ řekl Meleško pro rádio Svoboda. Ačkoliv hrál s Lukašenkem v jednom týmu, podle svých slov se s ním na ledě moc nepotkával.

Alexandr Lukašenko pravidelně zlehčuje situaci ohledně světové pandemie
Alexandr Lukašenko pravidelně zlehčuje situaci ohledně světové pandemie

Podle mluvčí prezidenta Natalje Ejsmontové se nakazil týden po posledním setkání s Lukašenkem. „Hráč prezidentského hokejového týmu Meleško je skutečně hospitalizován s diagnózou pneumonie a byl pozitivně testován na COVID-19,“ potvrdila pro agenturu RIA Novosti.

Že by teď Lukašenka čekala povinná karanténa? Ale kdeže! „Prezident nebyl a nepůjde do izolace, toho se nedočkáte! Jako potvrzení se podívejte na jeho pracovní program,“ uvedla prezidentova mluvčí.

Meleškova nákaza není jediným problémem v Bělorusku. Podle tamních médií koronavirem onemocnělo celkem 23 hráčů prvního, rezervního a juniorského týmu Němanu Grodno, v uplynulé sezoně třetího celku běloruské ligy.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana středečního deníku Sport Titulní strana středečního deníku SportFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0