29. července 2020 • 10:46

Červenka zůstává ve Švýcarsku. S Rapperswil prodloužil o rok

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Roman Červenka prodloužil o rok smlouvu se švýcarským týmem Rapperswil-Jona. S vedením Lakers se s ohledem na současnou nejistou dobu kvůli pandemii koronaviru dohodl na různých možnostech a případných omezeních, která kontrakt zahrnuje. Klub o to informoval na svém webu.



" Roman Červenka ukázal v této těžké době ohromnou solidaritu směrem ke klubu, jeho fanouškům, sponzorům a vůbec celé rodině Lakers. Moc nás těší, že se nám s Romanem podařilo společně najít řešení, které je za současných okolností fér pro obě strany, a že budeme mít tak výjimečného hráče zpátky v našem mužstvu," uvedl klub v tiskové zprávě.

Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 Červenka, jenž má zkušenosti vedle jiného také z NHL a KHL, odehrál ve Švýcarsku čtyři poslední sezony. Hájil tam barvy Fribourgu a Curychu a od minulého ročníku začal oblékat dres Rapperswilu. Po zdravotních problémech v úvodu sezony odehrál celkem 32 zápasů a zaznamenal 41 bodů za 14 branek a 27 asistencí.

Celkem má pražský rodák v základní části švýcarské NLA bilanci 130 zápasů a 150 bodů (48+102), v play off přidal při 19 startech 22 bodů za šest gólů a 16 nahrávek.

Jágrova motivace: Winter Classic ve Špindlu, hrát v padesáti a postup do extraligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0