Pavel Bárta
6. ledna 2015 • 17:00

Hráči se zastali Přerosta: Vinu neseme všichni, Zacha šíří polopravdy

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Ještě večer po pondělním převozu do nemocnice se vrátil k týmu. Trenér dvacítky Miroslav Přerost byl propuštěn z torontského špitálu, kde podstoupil sérii vyšetření a dostával infúze. Může tak v úterý odletět odpoledne s mužstvem přes Londýn do Prahy (tým by měl přiletět ve středu ve dvě odpoledne). K celé záležitosti se vyjádřit nechtěl, udělá to prý až po návratu. Ozvali se však samotní hráči. Za svého kouče se postavili a veřejně se ho zastali.



„Nejsme tady jenom my čtyři, vzniklo to po večeři na poradě, kde jsme se sešli všichni a odsouhlasili, že vystoupíme jako jeden tým. Nechceme to takhle nechat a něco bychom s tím měli udělat,“ řekl útočník Ondřej Kaše, který vystoupil v hotelu Sheraton před zástupce českých médií společně s kapitánem Dominkem Kubalíkem, Davidem Kämpfem a Janem Štencelem.

Česká dvacítka si v turnaji prošla snad úplně vším. „V takové situaci se nikdo, jak jsme tady, nechtěl ocitnout. Turnaj nezačal dobře už tím, jak se začal vyvíjet. Rozebríalo se to na sociálních sítích, nebylo to nic hezkého. Nás to štve a mrzí, když čteme, jak jsme nebyli připravení, protože není úplně pravda, co někteří lidé na internetu tvrdí. A možná ani nevědí, jak to probíhalo. Ze začátku mi to přišlo trošku vtipné, ale teď už to moc vtipné není. Stala se z toho docela velká aféra a není to vůbec příjemné,“ uvedl Dominik Kubalík.

Dvacítka se zastala Přerosta. Nikdy jsem neviděl člověka takhle na dně, řekl Kaše
Video se připravuje ...

Po čtvrtfinálovém vyřazení se Slováky podle hráčů nejvíc rozjitřil situaci článek otce Pavla Zachy, který zveřejnil na svém webu. Vytáhl v něm spoustu zcela zjevných nepravd a interních záležitostí, jež na veřejnost nepatří. „Půlka věcí se zakládala na pravdě, půlka byla taky úplná lež. Ale nevím, jestli můžu být konkrétní... Tohle jsou věci z kabiny, nevím, kde pan Zacha všechny tyhle informace bere. A ještě to ventiluje s poloviční pravdou,“ prohlásil David Kämpf.

Vinu neseme všichni

Kapitán Kubalík připomněl výtku Zachy seniora, že hráči ze zámoří neměli během přípravy předem připravené dresy. „Ty na mistrovství světa jsme dostali až v Torontu a přípravu jsme hráli ještě v dresech z Turnaje čtyř v Přerově. Takže i hráči, co tam nebyli (včetně Pavla Zachy mladšího), neměli svoje čísla ani jmenovky. Nechápu, jak se z toho může dělat takový problém, nepřijde mi to vůbec jako něco špatného. Já například jsem hrál s devatenáctkou Davida Ciencialy z Třince,“ připomněl Kubalík, jenž potom na šampionátu oblékal osmnáctku.

Kouč dvacítky Přerost zkolaboval. Lener věří v uzdravení
Video se připravuje ...

Jan Štencel se ke Kubalíkovi přidal: „Všichni víme, kde ta pravda je. A některé věci by měly zůstat v týmu, což se nestalo. Vyšlo to ven a to je špatně. Něco takového by se dít nemělo, je to hokej a vinu neseme všichni. Že jsme nepostoupili ze čtvrtfinále, není vina jen trenéra, ale celého týmu. Už toho bylo dost, prohrát se může, ale vinu nenese jednotlivec, nýbrž každý z nás,“ podotkl.

Celý tým zasáhlo trenérovo fyzické i psychické selhání, kdy se pod tlakem událostí zhroutil a musel být rychle převezen do nemocnice. „Dostalo se to za hranici únosnosti a ani se nedivím, že to takhle skončilo. Nejvíc to odnesl pan trenér. Poprvé jsem viděl člověka takhle úplně na dně a byl jsem z toho pak celý den špatný. Jsem strašně rád, že se z toho dostal,“ dodal Ondřej Kaše.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud