Adam Lacek
8. ledna 2017 • 08:04

Kalina po premiéře na MSJ: Užil jsem si to, byl to krásný šampionát

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil k hlavním pilířům defenzivy českého týmu, byl na něj spoleh. Z osobního hlediska se obránci Petru Kalinovu bude vzpomínat na juniorský šampionát v Montrealu dobře, z týmového pohledu už tolik ne. Čeští mladíci znovu nepřešli přes čtvrtfinále. „Škoda, že jsme s Kanadou nevyhráli a nešli dál,“ litoval slibně rozjetého zápasu po příletu do Prahy.



Už je to 12 let, co naposledy česká dvacítka přivezla z mistrovství světa do 20 let cenný kov. Naposledy vybojovala bronz v roce 2005 parta kolem Frolíka, Olesze a Schwarze. Uspět se nepovedlo ani letošnímu výběru trenéra Jakuba Petra.

Do turnaje přitom česká dvacítka nevstoupila vůbec špatně. V prvním zápase zdolala obhájce triumfu z Finska 2:1, další vítězství však nepřidala. „Budu na to vzpomínat dobře, byl to krásnej šampionát. Užil jsem si to, jen škoda, že jsme neposunuli dál zápas proti Kanadě, že jsme nevyhráli a nešli dál,“ mrzelo Kalinu prohrané čtvrtfinále proti domácímu výběru.

Po úterním konci v turnaji si junioři užili v Montrealu čtyři dny volna, přílet do Prahy byl naplánován až na sobotu. „Chodili jsme s klukama do posilovny a koukali se po Montrealu, co kde je novýho,“ řekl k programu po turnaji obránce, který v říjnu loňského roku vstřelil první gól v extraligové kariéře.

Sparťanský odchovanec má přes svůj mladý věk za sebou už hodně těžkých zápasů, v áčku pražského týmu působí druhou sezonu, a tak může výborně srovnat úroveň zápasů nejvyšší soutěže s juniorským mistrovstvím světa. „Tempo bylo určitě vyšší, puk létal rychle, v soubojích to bylo rychlé, v extralize se zase hraje více silověji,“ porovnával 19letý bek.

Kalinu čeká nabitý program i po šampionátu. Sparta se v úterý představí v prvním semifinále Ligy mistrů na ledě Växjö Lakers, mladý obránce by měl být u toho. „Psal jsem si s trenérama. V neděli jedu na trénink, ale proti Litvínovu ještě nebudu hrát. V pondělí letím normálně do Švédska,“ vzhlíží do dalších bojů v dresu Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud