Jonáš Bartoš
29. dubna 2014 • 15:28

Jágr pojede na MS! Hrát bude už na turnaji ve Švédsku

Autor: Jonáš Bartoš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou zemi nenechá ve štychu ani letos. Jaromír Jágr po náročné sezoně v NHL, kde za New Jersey Devils odehrál 82 zápasů, znovu obleče dres národního týmu. 42letá legenda českého hokeje se v úterý odpoledne připojila k výběru trenéra Vladimíra Růžičky, který se připravuje na světový šampionát v Bělorusku. Jágr by podle slov nového kouče měl nastoupit už na Švédských hrách, na které tým odlétá ve středu.



V úterý krátce před třetí odpoledne zaparkovala před halou v Letňanech černá dodávka. Z ní vystoupila největší posila české reprezentace. Jaromír Jágr s úsměvem na rtech a s balíkem hokejek v ruce zmizel v šatně národního týmu, se kterým ho odpoledne čekal první trénink.

Jágr: Podle tréninku bych musel zmizet, ale dostanu se do toho
Video se připravuje ...

Rozdal pár podpisů čekajícím capartům, přivítal se se spoluhráči. Jágr novu ukázal, že patří k velkým srdcařům, který když může, rád přiletí reprezentovat.

„Včera jsme si volali. Věřil jsem, že pokud bude Jarda zdravý a bude mít chuť, kterou většinou má, že přijede. Jsme rádi, že se takhle rozhodl,“ usmíval se trenér Vladimír Růžička.

Na reprezentační sraz si Jaromír Jágr přivezl dostatečnou zásobu hokejek
Na reprezentační sraz si Jaromír Jágr přivezl dostatečnou zásobu hokejek

S Jágrem počítá už na Švédských hrách, které jsou generálkou před světovým mistrovstvím. „Asi bude chtít nastoupit, chce se rozehrát,“ upřesnil Růžička. Chystá se sestavit velmi silnou lajnu. „Začne s Jirkou Hudlerem a Rolinkem,“ prozradil český kouč.

Na úterním odpoledním tréninku se poprvé sklouzne i česká osmašedesátka. Jágr je spolu s Hudlerem zatím jedinou potvrzenou posilou ze zámoří. Trenéři ale čekají ještě na další hráče.

„Dorazit by měl Jakub Kindl (obránce Detroitu), mluvil jsem s Vláďou Sobotkou a Romanem Polákem. Pokud projdou lékařskou prohlídkou, tak přijedou,“ uvedl Růžička. Pokud vše klapne, zmíněné trio dorazí v pondělí a v úterý se připojí na poslední trénink před odletem do Běloruska.

Český tým se ve středu přesune do Švédska, kde se ve čtvrtek od 16:00 utká s domácím výběrem. Fanoušci se mohou těšit na to, že nejspíš v akci opět uvidí nejlepšího českého hokejistu historie, Jaromíra Jágra.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud