25. května 2014 • 04:30

Jágr a kdo dál? Hudler měl být tahounem, shodli se Jelínek a Kysela

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále? Kdepak, narozdíl od čtvrtfinále proti USA tentokrát čeští hokejisté na soka z Finska nestačili. Prohra v semifinále MS 0:3 byla zasloužená. Tým se sice opíral o energického Jaromíra Jágra a znovu výborného Alexandera Saláka, chyběl ale příspěvěk ostatních hráčů. "Samozřejmě nevíme, co se děje v týmu, ale mě třeba zklamal Jíři Hudler, není to ten hráč, kterého známe z NHL," vykládal trenér Marian Jelínek v diskuzi TV iSport.



Slabá produktivita a nevýrazný výkon, to byl hlavní problém českého mužstva. Vyložených šancí před brankářem Pekkou Rinnem si Růžičkův tým vypracoval minimum.

"Střelecká potence nás trápí celý šampionát, hráče to pak hodně svazuje," vysvětloval Jelínek a připomněl Jana Kováře, kterému se celý turnaj střelecky nedařilo a kouč ho v průběhu sobotního duelu stáhl ze hry.

Kysela: Hudler mě zklamal, měl být tahounem
Video se připravuje ...

Další, kdo během šampionátu zatím zůstal za očekáváním, je útočník Jiří Hudler. Ten se během devíti utkání trefil pouze jedinkrát. "Mrzí mě to, ale musím říct, že i mě zklamal," vyprávěl další z hostů TV iSport Robert Kysela.

"Čekal jsem že bude jedním z našich tahounů, ale nesplňuje to. Ke konci sezony asi trochu vypadl z formy, na mistrovství to teď není ten hráč, kterého by český tým potřeboval," řekl Kysela, který v současnosti zastává funkci generálního manažera hokejového Litvínova.

Oba hokejové experty ale spíše zklamal výkon celého mužstva, které houževnatí Finové skutečně do mnoha šancí nepustili. "Soupeř hrál celý zápas to, co potřeboval. Nikam nás nepouštěl a vyložené šance nebo drtivý tlak jsme si nevytvořili. Finové vyhráli poprávu," tvrdil Kysela.

Kysela: Hráči chtějí medaili, a to bronz je
Video se připravuje ...

Důležitým mužem v sestavě soupeře byl především brankář Pekka Rinne, kterého si jak Kysela tak Jelínek nemohli vynachválit. "Je jedno, jestli je stav 0:1, nebo 4:5, on se nikdy nenechá rozhodit. Za žádného stavu," pokyvoval hlavou druhý jmenovaný.

Českou sestavu tedy čeká bitva o bronzové medaile s týmem Švédska, které během sobotního odpoledne nestačilo na Rusy. O motivaci by ale mělo být postaráno. "Hráči chtějí medaili, čtvrté místo je hodně nešťastné, takže udělají všechno pro to, aby uspěli. Hlavně mladší část týmu motivaci mít bude," řekl Kysela. "Ale i postup do semifinále je pro tenhle tým slušný úspěch."

Duel Česko - Švédsko startuje v neděli v 15:30.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud