30. dubna 2015 • 14:54

Na tři místa na soupisce hokejistů pro MS zůstalo pět kandidátů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

S jednadvacetičlennou soupiskou začnou čeští hokejisté domácí mistrovství světa v Praze, do kterého vstoupí v pátek ve 20:15 utkáním proti Švédsku. Na pozici třetího brankáře v týmu zatím nebude zapsán Jakub Kovář z Jekatěrinburgu a na zbývající tři volná místa v poli je nadále pět kandidátů - útočníci Lukáš Radil z Pardubic, Michal Vondrka ze Sparty, Radek Smoleňák ze švédského MODO Hockey a obránci Vojtěch Mozík z Plzně a Michal Kempný z Komety Brno.



Kouč Vladimír Růžička nemůže kvůli zraněním počítat se čtyřiačtyřicetiletým útočníkem Martinem Ručinským z Litvínova, který figuroval v osmadvacetičlenné nominaci. Padla i možnost posílit tým o obránce Marka Židlického z Detroitu, který má otřes mozku.

S dalšími posilami z NHL, a to ani z druhého kola Stanleyova poháru, které odstartuje dnes, už Růžička nepočítá. "Napíšeme čtyři útoky a sedm obránců. To mužstvo, které tady je, už nijak měnit nebudeme. Jen se rozhodneme, koho tam dopíšeme," uvedl Růžička.

Na debut na mistrovství světa se v pátek proti Švédsku může těšit plzeňský útočník Dominik Simon. "V hlavě to mám docela dlouho, mezi těmi čtrnácti útočníky jsem to jméno pořád viděl. Radili jsme se o tom a docela jsme se na tom shodli," řekl Růžička k debatám s asistenty Ondřejem Weissmannem a Jaroslavem Špačka o zařazení dvacetiletého benjamínka týmu.

"Hrál v sezoně velice dobře a ve všech zápasech ukazoval vynikající formu. Může hrát všude, vpravo, vlevo a někdy v centru, což je taky pro nás velice důležité," prohlásil Růžička. Simon v sezoně sehrál za národní tým 13 zápasů a zaznamenal pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. "Hrál na všech akcích a velice dobře. Je to další z mladých hráčů, který ukázal, že na to má. Doufám, že to zvládne. Myslím, že jeho pohyb a rychlost na ledě budou znát."

Mezi čekateli na doplnění na soupisku jsou další čtyři potenciální nováčci na velké mezinárodní akci - obránci Mozík s Kempným a útočníci Radil se Smoleňákem.

Soupiska českých hokejistů na mistrovství světa v Praze:

Brankáři:
Alexander Salák (Novosibirsk/KHL)
Ondřej Pavelec (Winnipeg/NHL)

Obránci:
Petr Čáslava (Pardubice)
Jan Kolář (Vladivostok/KHL)
Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL)
Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.)
Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.)
Michal Jordán (Carolina/NHL)
Jan Hejda (Colorado/NHL)

Útočníci:
Dominik Simon (Plzeň)
Jakub Klepiš (Třinec)
Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL)
Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL)
Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL)
Vladimír Sobotka (Omsk/KHL)
Martin Zaťovič (Togliatti/KHL)
Jaromír Jágr (Florida/NHL)
Jakub Voráček (Philadelphia/NHL)
Martin Erat (Arizona/NHL)
Tomáš Hertl (San Jose/NHL)
Roman Červenka (Petrohrad/KHL)

První trénink českých hokejistů v pražské O2 Areně před startem světového šampionátu
První trénink českých hokejistů v pražské O2 Areně před startem světového šampionátu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud