4. května 2015 • 12:20

Sestava na Kanadu: V bráně Pavelec, Červenka v prvním útoku

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO - KANADA ONLINE 20.15 | Český tým nastoupí dnes večer (20:15) proti Kanadě s pozměnou sestavou. V brance nastoupí Ondřej Pavelec, kvůli zranění Jakube Klepiše se pak změnilo i složení útočných formací, Roman Červenka se posunul do první formace a Martin Erat k Janu Kovářovi a Jaromíru Jágrovi do druhé.



Klepiš má naraženinu a podle lékařů by potřeboval volno, ale do hry se vrací Tomáš Hertl ,“ přiblížil po pondělním rozbruslení asistent Ondřej Weissmann. Útoky tak nastoupí v jiném složení než v sobotu proti Lotyšsku. „Pořád zkoušíme a hledáme ideální varianty, druhou věcí je, že si to vynutily i ty drobné šrámy,“ dodal Weissmann.

Pro český tým bude zápas s Kanadou velkým testem, protože zámořský výběr nasázel Lotyšsku a Německu 16 gólů. „Nevystrašilo nás to. Každý zápas je jiný. Mě to nevystrašilo a doufám, že hráče taky ne,“ usmál se Weissmann.

Reprezentace má na programu po dopoledním rozbruslení ještě videomítink, na kterém rozeberu hru pondělního soupeře. „Koukneme se, jaké mají dresy a kalhoty,“ vtipkoval Weissmann. „Klasicky rozebereme jejich hru a musíme se na to připravit. Doufám, že se to povede,“ dodal.

Největší zbraní Růžičkova výběru byly v dosavadním průběhu šampionátu přesilové hry, ve kterých má úspěšnost 50% a dal v nich pět branek.  „Víme o síle Čechů, tuším, že už na turnaji dali pět gólů v přesilové hře, takže se musíme držet mimo trestnou lavici a hrát chytře,“ pravil kanadský kouč Todd McLellan.

I Česko je hokejová země. Ale my máme Crosbyho, říkají fanoušci Kanady
Video se připravuje ...

„Máme radost, že se kanadský kouč bojí našich přesilovek a doufáme, že budou fungovat,“ pravil Weissmann.

Především první formace ve složení Voráček , Jágr , Erat , Kovář a Nakládal si vytváří drtivý tlak a střílí góly. Režisérem této pětky je z pravého křídla Voráček, hráči však měli speciální mítink, jak ještě víc využít Kováře z druhé strany, protože na útočníka Philadelphie se budou soupeři stále více zaměřovat.

„Musíme reagovat podle situace, když budou hlídat Kubu Voráčka, tak to musíme hrát přes druhou stranu,“ přidal Weissmann.

Naopak ve druhé lajně na přesilovky se stále hledá ideální složení. Místo zraněného Klepiše v ní trénoval Sobotka a obránce Krejčíka, který bude mimo sestavu, nahradil Jordán.

V jaké sestavě český tým nastoupí proti Kanadě?

Červenka – Sobotka – Voráček, Němec – Hejda

Erat – Kovář – Jágr, Kolář – Nakládal

Smoleňák – Novotný – Hertl, Jordán – Čáslava

Zaťovič – Koukal – Simon 

O složenkách i rivalitě… Co prozradil lyžař Koukal o bráchovi z hokejové repre
Video se připravuje ...

Klepiš se zvedá otřesený z ledu
Klepiš se zvedá otřesený z ledu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud