Adam Sušovský
7. května 2016 • 11:50

Češi místo tréninku čerpali síly. Lotyše musíme rozjezdit, říká Špaček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA Večer ze sebe vydali maximum, šokovali Rusy výhrou 3:0 a do postele se dostali až pozdě v noci. Už dnes (19:15, ČT Sport) přitom české hokejisty čeká další duel proti Lotyšsku, kvůli náročnému programu proto hráči vynechali dobrovolné rozbruslení a ve sluníčkem prohřáté Moskvě vyrazili na procházku. „Je třeba se připravit hlavně psychicky, načerpat síly,“ prohlásil asistent trenéra Jaroslav Špaček. Lotyše podle něj musí Češi na ledě rozjezdit.



Moskvu od rána vyhřívá sluníčko, teploty vyšplhaly na 22 stupňů, na obloze ani mráček. Pro české hokejisty, kteří večer vyždímali síly při šokujícím vítězství nad Ruskem je to ideální počasí. Místo dobrovolného rozbruslení hráči vyrazili na procházku, aby si před večerním duelem proti Lotyšsku pořádně odpočali. Vyčistili hlavu.

Dobrovolného tréninku v hodně uvolněné atmosféře se vyjma brankáře Dominika Frucha zúčastnili pouze hokejisté, kteří do zápasu s Ruskem nezasáhli. Na ledě chyběli i trenéři Vladimír Vůjtek a Josef Jandač .

„Dnes to bude spíše o tom si sednout a naladit hráče na notu, aby potvrdili včerejší výsledek, který udělali. Kdybychom měli dvě vítězství, byl by to pro všechny jednodušší start do šampionátu. O to těžší to dnes proti Lotyšům bude,“ řekl Jaroslav Špaček , který půlhodinové rozbruslení vedl sám.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání s Ruskem

Lotyšsko včera zaskočilo favorizované Švédy, v zahajovacím utkání turnaje s nimi prohráli 1:2 až v prodloužení. Výsledek budí respekt, trenéři prý ale mají soupeře dobře přečtené. „Lotyše jsme včera sledovali, jak hráli proti Švédům. Měli urputnou obranu, ale bude to o osobních soubojích. Musíme rozehrát, použít celou třetinu. Švédové hráli nahoře jen se třemi hráči, vůbec nezapojovali do hry své obránce a to byla jejich chyba. Musíme Lotyše více rozjezdit,“ naznačuje Špaček.

I když Špaček mlžil a nechtěl dnešní rozhodnutí trenérů komentovat, v brance by se měl objevit místo Furcha Pavel Francouz . Jiné změny trenéři v sestavě nechystají. „Sestava by měla zůstat stejná, možná bychom mohli zapojit do hry více sedmého beka a třináctého útočníka, abychom rozložily síly,“ řekl Špaček.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde...

Předpokládaná sestava Čechů proti Lotyšsku:
Francouz - Jeřábek, Jordán , Šimek , Kolář , Kempný , Kundrátek , M. Doudera - Pastrňák, Plekanec , Červenka - Řepík, Jan Kovář , Birner - Kašpar, Kousal , T. Zohorna - Jarůšek, Filippi , Koukal - Zaťovič.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud