Zdeněk Janda
20. května 2016 • 10:05

Smutný odjezd v dešti. Jandač teď čeká na Jágrovo rozhodnutí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Venku pod mrakem, pršelo. Jak symbolické. Za ponurého počasí dneska ráno vyjeli čeští hokejisté z hotelu Crowne Plaza na letiště. Pak směr Praha. S ponurou náladou. I když odehráli po herní stránce skvělý turnaj, čtvrteční prohra ve čtvrtfinále jim pořádně zkazila náladu. „Ještě je krátká doba, aby to odeznělo,“ řekl za všechny asistent Josef Jandač, jenž se po plánovém konci Vladimíra Vůjtka stává novým hlavním trenérem.



Na hráčích bylo vidět, jak jsou přepadlí. Tak moc chtěli dneska trénovat před zítřejším semifinálovým zápasem. Místo toho se museli sbalit. V půl deváté místního času odjížděl autobus na letiště.

„Ještě jsme to v noci s Vláďou ( Vůjtkem ) a dalšími trenéry rozebírali. Bavili jsme se o celém turnaji. Dostali prostor mladí kluci, kteří v žádném případě nezklamali. Naopak. Hlavně z jejich přístupu jsme nadšení. Věřím, že v tom budou pokračovat. Ale je třeba zlomit tyhle klíčové zápasy,“ vykládal Jandač předtím, než stejně jako ostatní popadl kufr a naložil ho do přistaveného busu.

Josef Jandač převezme po Vladimíru Vůjtkovi národní tým
Video se připravuje ...

Ten s policejním doprovodem odjel na letiště Šeremeťjevo. Odtud směr Praha. Sice s respektem za poctivě odmakanou práci. Ale bez fanfár. Medailový sen končí, čeští hokejisté čekají na placku ze šampionátu od roku 2012. Zlato naposledy brali v roce 2010 v Německu.

Jandače teď čeká do konce týdne zásadní úkol: doplnit nominaci na Světový pohár. Čeká se hlavně na rozhodnutí Jaromíra Jágra . S ním je v kontaktu generální manažer Martin Ručinský a idol s číslem 68 by měl co nejdříve říct konečné slovo.

„Podle toho se potom rozhodneme, co dál,“ přiznal nový hlavní kouč. Zbývající jména musí realizační tým nahlásit do 27. května.

Zároveň přiznal, že někteří hráči si výrazně řekli o to, aby s nimi pro Světový pohár vážně počítal. Na doplňující dotaz uvedl, že se jedná především o tři obránce. Michal Kempný už v týmu je v první várce. Takže o kom dalším je řeč? To nechtěl Jandač konkretizovat. Dá se ale tušit, že by to mohli být Tomáš Kundrátek, Michal Jordán a potom Jakub Jeřábek.

Mluvil rovněž o tom, že se ještě pokusí mluvit s Vladimírem Vůjtkem o jeho možném setrvání v realizačním týmu i pro Světový pohár. I když sám odcházející kouč to po včerejším utkání vyloučil. "Uvidíme, nechci to řešit v emocích," dodal Jandač.

Vše o mistrovství světa 2016 čtěte zde >>>

Tomáš Zohorna míří do odletové hal
Tomáš Zohorna míří do odletové hal

Experti o Vůjtkovi: Složil dobrý tým a vnesl do něj klid
Video se připravuje ...

Experti o budoucnosti českého hokeje: Musíme něco změnit v mládeži
Video se připravuje ...

Experti po vyřazení: Odcházíme se vztyčenou hlavou
Video se připravuje ...

Dres, kšiltovka, křik! Takhle fandí maminka Davida Pastrňáka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud