20. května 2016 • 04:59

Hráči z extraligy ukázali cestu. A potřebujeme víc Pastrňáků, řekl Rulík

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omluvenky a s nimi spojený nedostatek herní praxe. Před hokejovým šampionátem v Rusku se řešilo, proč opory z NHL odmítají účast na mistrovství a jak vlastně budou výsledky mužstva vypadat s hráči, kteří mají minimum zkušeností z velkých turnajů. Dojmy byly nečekaně pozitivní! Soubor Vladimíra Vůjtka sice ve čtvrtfinále vypadl s USA po prohraných nájezdech, jinak ale vyhrál svou skupinu a hokejem bavil. „Když se půjde touto cestou, můžeme i dál hrát o medaile,“ řekl trenér Radim Rulík v redakci deníku Sport.



Velká jména jsou zárukou kvality. Když soupeř slyší, že proti němu nastoupí bombarďák Jakub Voráček , nebo špílmachr David Krejčí , nervozita narůstá. Jde přece o světovou špičku. Ohrožení brány je s přítomností borců tohoto typu na ledě kritické. Každý fanoušek národního týmu je rád, že tyto tváře chtějí reprezentovat české barvy.

Ale turnaj v Moskvě ukázal, že ne vždy je třeba se spoléhat jen na borce ze zámořské NHL. Dobře seskládaný tým má na to, aby bojoval se špičkovou konkurencí. „Hladoví mladí hráči z extraligy ukázali cestu. Pořád jsme hokejový národ a dokážeme hrát proti světové špičce,“ myslí si padesátiletý Rulík.

Martin Ručinský o Vůjtkovi: Složil dobrý tým a vnesl do něj klid
Video se připravuje ...

Nebojácné tažení turnajem, kde český tým skalpoval domácí Rusko i vždy silné Švédsko a jedinou bitvu neprohrál v základní hrací době, skutečně zaujalo. Málokdo asi čekal tak zábavný a okulahodící hokej a také lehkost, s jakou ho mužstvo bude předvádět.

Důležitým faktorem byl také celý realizační tým, především pak osoba trenéra Vladimíra Vůjtka . Méně zkušené hráče uklidnil a celému týmu dodával klid. „Pan Vůjtek je velice kvalitní trenér, poslední měsíce jsem ho poznal osobně a když sleduju projev týmu, jeho vliv je na něm vidět,“ řekl Ručinský .

Bývalý útočník stejně jako Rulík tedy nabádá, aby na šampionát nebylo nahlíženo jen pohledem výsledku a možná trochu brzkého konce. „Rozhodně bych se na mistrovství nedíval tak, že se neuhrála medaile a tímpádem je všechno špatně,“ řekl Rulík.

Zkušený trenér přesto tuší, kde je chyba. Konkurence je napřed díky výtečné práci s mládeží. „Hráči nám dorůstají v extralize i KHL, ale dorůstají později, než Švédům, Finům a zámořským týmům. Potřebujeme víc Pastrňáků ,“ ukazuje cestu mladého forvarda, který v NHL nastupoval už v osmnácti letech.

Experti po vyřazení: Odcházíme se vztyčenou hlavou
Video se připravuje ...

Radim Rulík o gólu USA na 1:1: Přímočará akce, ale ofsajd podráždí
Video se připravuje ...

Martin Ručinský o trestném střílení Tomáše Zohorny: Provedl to vynikajícím způsobem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud