20. května 2016 • 13:57

Hokejisté přistáli v Praze. Vůjtka i hráče vítali na Ruzyni potleskem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letecký speciál s českými hokejisty přistál krátce před čtrnáctou hodinou na Letišti Václava Havla v Praze. Bez fanfár, medailová mise na světovém šampionátu v Rusku nedopadla. Národní tým prohrál ve čtvrtfinále s Američany 1:2 po nájezdech a skončil pátý.



O víkendu se na mistrovství světa rozhodne o umístění na stupních vítězů, finalisté vzejdou ze sobotních duelů USA - Kanada a Rusko - Finsko. Češi bohužel vyvrcholení turnaje uvidí jen v televizi, v pátek dvě hodiny po poledni přistáli na Ruzyni.

První mezi přítomné novináře přišel očividně stále hodně smutný asistent Josef Jandač , krátce po něm i hlavní kouč Vladimír Vůjtek . Oběma trenérům se dostalo od zástupců médií uznalého potlesku.

Po šéfech střídačky dorazili do místnosti i hráči a na každém bylo znát zklamání z náhlého konce. "Až na ten výsledek to bylo parádní, moc jsem si to užil. Těšilo mě, jak dobrý jsme hráli hokej a že jsme udělali radost lidem," svěřil se kapitán mužstva Tomáš Plekanec .

Vůjtek: Klukům nemůžu nic vyčítat
Video se připravuje ...

Jedním z tahounů byl také teprve devatenáctiletý útočník David Pastrňák , pro kterého to byla první velká akce mezi dospělými. Ani on nehýřil radostí, odpovídal stroze a stručně, jasně dal najevo, že by ještě rád v Rusku na turnaji setrval.

"Všichni jsme byli zklamaní, ale s tím už teď nic neuděláte. Včera jsme si dali s klukama už jen večeři, ale všichni jsme byli takoví smutní. I dál nás to bude mrzet," přiznal křídelník první formace.

Pro něho i další borce z týmu tedy končí sezona, sice předčasně, ale nedá se říct, že by sami hráči nemohli odejít se vztyčenou hlavou. Hokej, který předváděli, byl na vysoké úrovni. Teď se ale hokejky odloží a bude čas na relaxování.

"Těším se na rodinu a na syny a na odpočinek. Pak už se budu připravovat na Světový pohár," přiznal Plekanec.

Plekanec: Byli jsme skvělá parta, jen jsme chtěli udělat víc
Video se připravuje ...

Pastrňák o prvním MS: Moc jsem si to užil
Video se připravuje ...

Obránce Radim Šimek byl příjemným překvapením českého týmu na MS
Obránce Radim Šimek byl příjemným překvapením českého týmu na MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud