Jaroslav Kalina
30. dubna 2017 • 04:56

Šulák zavinil hrubkou gól a sypal si popel na hlavu: Mělo to letět vzduchem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Libor Šulák je možná největším překvapením aktuálního kádru české reprezentace, když se svými výkony udržel až do poslední akce před mistrovstvím světa v Paříži. Šance, že se vlasatý mladík zapíše na finální soupisku, existuje. V zápase se Švédy, který reprezentační mužstvo vyhrálo 8:4, však předvedl hrubou chybu. Severským soupeřům namazal na gól a šokoval celé přihlížející publikum. „Byla to jen moje chyba. Příště se něčeho takového vyvaruji,“ slibuje někdejší hráč znojemských Orlů.



Nepatří do stínu a nezapadá v řadě. Naopak z ní Libor Šulák pozoruhodně vystupuje. Šanci dostává jak přesilovce tak i v oslabení. Dokáže udržet puk a elegantně ho dopraví až k soupeřově bráně, kde pálí jako úder hromu. Trenérský štáb národního týmu si moc dobře všiml hry třiadvacetiletého obránce a i z tohoto důvodu reprezentuje na posledním podniku před šampionátem v Paříži.

„Popravdě jsem vůbec nečekal, že bych se v reprezentaci dostal až takhle daleko. Je to pro mě velice příjemné hrát v dresu národního týmu. Jsem moc rád, že jsem dostal takovou důvěru,“ těší pelhřimovského rodáka. Možnost, že by si Šulák zahrál v květnu pod Eiffelovou věží, ponechává na trenérech. Slibuje, že do poslední chvíle ze sebe hodlá vydat maximum.

Češi nasázeli Švédům osm branek! Ale kluci hráli skvěle i do obrany, konstatuje Francouz
Video se připravuje ...

Hodně vidět byl i v duelu se Švédy. V jednom momentu byl dokonce v hlavním záběru kamer a diváckých pohledů. Ne však tak, jak by si představoval. V 55. minutě se během českého oslabení pokusil vyhodit puk ven z pásma. Byla z toho však přihrávka naslepo před bránu Pavla Francouze, kde stál již nažhavený útočník Carl Klingberg, kterému nedělalo problém zakončit a dát gól na 4:5.

„Byla to jenom moje chyba. Puk jsem nechtěl vůbec přihrát naslepo. Měl letět vzduchem. Bohužel kotouč spadl přesně na hůl soupeře stojícího mezi kruhy. Pro příště se něčeho takového vyvaruji,“ litoval svého velkého zaváhání třiadvacetiletý bek.

Gól Romana Červenky z ptačí perspektivy
Gól Romana Červenky z ptačí perspektivy

Nicméně české mužstvo si již vedení pohlídalo a dokonce ho dokázalo ještě třikrát navýšit. Ze špatného začátku nakonec vzešla úctyhodná osmigólová kanonáda Seveřanů, která zajistila národnímu týmu celkové vítězství na turnaji v Českých Budějovicích. „Klobouk dolů před týmem. Nepřestali jsme hrát a nakonec jsme to parádně otočili jako proti Finům. Opravdu parádní zápas,“ těšilo Šuláka.

Podle něj byla nejdůležitější výborná práce mužstva před bránou a také nátlak na hvězdné švédské obránce. „Chtěli jsme na ně pořádně zatlačit, aby dlouho nedrželi puk. Myslím, že se nám tohle dařilo. Těžili jsme z toho, že jsme jim šli pořádně do těla a oni začali pouštět kotouč.“

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 17:00
Česko
Česko
8:4
ONLINE
29. dubna
17:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 03:57. Kundrátek, 30:39. Birner, 36:42. Jan Kovář, 37:26. R. Šimek, 48:11. P. Holík, 56:31. Červenka, 58:32. Kempný, 59:12. R. Šimek

Hosté: 17:07. Kempe, 19:15. J. Klingberg, 28:25. Landeskog, 54:20. C. Klingberg

Sestavy

Domácí: Francouz (Mrázek) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, R. Šimek, D. Sklenička, Šulák – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), P. Vrána – Řepík, R. Hanzl, Birner – Hyka, Horák (A), T. Zohorna – Lev.

Hosté: Läck (Svedberg) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Ekman-Larsson, C. Rosén, Brodin, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Omark – C. Klingberg, W. Karlsson, Everberg – Eriksson Ek, Söderberg, Landeskog (A) – J. Lundqvist (C), Krüger, Nordström – Kempe.

Rozhodčí

Gofman, Buturlin (oba RUS) – Gebauer, Lederer (oba CZE)

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

První třetina v retrodresech! Čeští hokejisté vzdali hold legendám
Video se připravuje ...

Češi nastříleli Švédsku nejvíce branek v historii. Byl to ale jen přátelák, uvidí se za týden, mírní euforii Voráček
Video se připravuje ...

Špaček před Ruskem: O obráncích, zdravotním stavu hráčů, nebo Krejčího možném příjezdu
Video se připravuje ...

Ukázali jsme charakter a sílu, těší Radima Šimka po dalším obratu
Video se připravuje ...

Nezvolníme! slibuje Kundrátek před závěrečným utkáním s Ruskem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud