26. března 2018 • 16:00

Změna u národního týmu! Manažerem se stane Fischer, nahradí Hniličku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým generálním manažerem hokejové reprezentace se stane Jiří Fischer. Funkci převezme mistr světa z roku 2005 po Milanu Hniličkovi, pokud to 3. dubna schválí vedení svazu. Bývalý vynikající obránce dosud působil u týmu na pozici skauta hráčů působících v zámoří.



"Místo Milana Hnilička - pokud to výkonný výbor schválí - by se k nám plnohodnotně jako generální manažer připojil Jirka Fischer, který pro nás dělá skauting," řekl na dnešním srazu reprezentace v Praze hlavní trenér Josef Jandač.

Sedmatřicetiletý Fischer, jenž v NHL oblékal dres Detroitu a v roce 2002 s ním vyhrál Stanley Cup, je členem realizačního týmu v čele s Jandačem od roku 2016, kdy se mužstvo připravovalo na zářijový Světový pohár v Torontu. Funkci generálního manažera prozatím zastává neformálně.

Jandač omladil nominaci. Mají šanci se ukázat a třeba jim to otevře cestu dál, hlásí trenér
Video se připravuje ...

Bývalý brankář Hnilička vydržel na pozici generálního manažera jen půl roku, poté co loni vystřídal Martina Ručinského. Skončit musel s ohledem na své politické ambice.

Jakožto poslanec za hnutí ANO byl jmenován vládním zmocněncem pro sport. Funkce se ujal oficiálně začátkem března. Olympijský vítěz z Nagana by se měl starat o strategii sportu a jeho financování.

Na pozici asistenta generálního manažera setrvává i nadále Jan Černý.

Jiří Fischer odehrál v NHL 305 zápasů a zaznamenal 60 bodů
Jiří Fischer odehrál v NHL 305 zápasů a zaznamenal 60 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud