18. dubna 2018 • 22:00

České hokejové hry: Do Pardubic míří hvězdy z NHL i ruské KHL

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ostrý test před MS v Dánsku, lajna mladíků ze zámoří i příjezd Pavla Francouze. Čeští hokejoví fanoušci se od čtvrtka přesunou hlavou do Pardubic, kde začne český podnik Euro Hockey Tour - Carlson Hockey Games. Svěřenci Josefa Jandače vstoupí do turnaje už ve čtvrtek od 19 hodin proti Finsku, o víkendu se pak postaví Švédsku i Rusku. Na východ Čech navíc přivezou posily ze zámoří i soupeři!



Česká hokejová reprezentace má za sebou čtyři vítězné zápasy v přípravě na světový šampionát v Dánsku, ale až souboje v rámci Carlson Hockey Games v Pardubicích ukážou, jak silný český tým je.

„Myslíme si, že tyto zápasy určitě ukážou, jak na tom jsme. Očekáváme proto se zájmem, jak se hráči ukážou, neboť s mnoha z nich tu osobní zkušenost z národního týmu nemáme. Na tréninku je ale z týmu vidět velká energie, tak se těšíme, jak to bude vypadat. Snad ji kluci přenesou i do zápasů,“ zadoufal před startem turnaje asistent trenéra Jiří Kalous.

Už na východě Čech zasáhnou do hry první posily z NHL, AHL i kanadské juniorky. Do branky se pak poprvé postaví Pavel Francouz, jenž začne čtvrteční duel proti Finsku (19:00) jako jednička.

Čeští trenéři chtějí, aby se tým co nejlépe sehrál. „Na to se zaměřujeme. Také na systémové věci, aby i ti noví hráči, které tu máme, pochopili, co chceme hrát, protože v mnoha klubech to mohou hrát jinak. Chceme to sladit, aby opravdu každý věděl - především z hlediska obrany - jakým způsobem hrajeme; jestli vysunutou aktivní obranu, nebo když hrajeme odstoupenou, aby každý znal svou roli na ledě a přesně věděl, co chceme,“ přiblížil Kalous.

PROGRAM CARLSON HOCKEY GAMES (19. až 22. dubna, Pardubice)
Čtvrtek 19. dubna:
Česko - Finsko (19:00, ONLINE), Rusko - Švédsko (19:00, Jaroslavl)
Sobota 21. dubna:
Česko - Švédsko (14:20, ONLINE), Rusko - Finsko (18:15)
Neděle 22. dubna:
Česko - Rusko (14:20, ONLINE), Finsko - Švédsko (18:15)

Kapitánem týmu bude zkušený útočník Roman Červenka. Mladíci Dmitrij Jaškin, Filip Chytil a Filip Zadina by měli nastoupit společně, naopak tým už opustil zraněný Michal Birner a ze zdravotních důvodů nebudou minimálně ve čtvrtečním utkání k dispozici obránci Vojtěch Mozík, Ondřej Vitásek ani Adam Polášek. Zlomený prst nepustí do hry ani Davida Kašeho.

Zda někdo z marodů naskočí v sobotu od 14:20 proti Švédsku, případně v neděli ve stejný čas proti Rusku, o tom rozhodnou až následující dny. Čeští fanoušci se ale nemusí těšit pouze na český národní tým, protože s posilami ze zámoří dorazí i všichni soupeři.

Finský trenér Lauri Marjamäki jich do mužstva zařadil už šest. Hvězdné posily pro mistrovství světa pomalu zařazují do kádru také Rusové se Švédy, kteří začnou český turnaj ve čtvrtek  v Jaroslavli.

ZÁPASY ČESKÉHO TÝMU NA TURNAJI:

Nominace českých hokejistů na Carlson Hockey Games:

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), David Rittich (Calgary/NHL).

Obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Plzeň), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Hradec Králové), Jakub Galvas (Olomouc), Tomáš Pavelka (Sparta), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL).

Útočníci: Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Roman Červenka (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Jan Ordoš (Liberec), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Michal Řepík (Sparta), David Šťastný (Zlín), Martin Frk (Detroit/NHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Filip Chlapík (Ottawa/NHL), Filip Chytil (NY Rangers/NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis/NHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL), Filip Zadina (Halifax/QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud