Adam Lacek
15. května 2019 • 13:25

Francouz proti Lotyšsku chytat nebude, Faksa vystřídá Chytila

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Po dnu volna se ve středu čeští hokejisté vrátili do tréninku. Do čtvrtečního utkání proti Lotyšsku ještě nenaskočí Pavel Francouz. „Myslím, že ještě nebude,“ uvedl asistent trenéra Robert Reichel. Více situaci kolem brankoviště rozebírat nechtěl, chytat by ale měl Patrik Bartošák. Na ledě se poprvé s týmem objevil i Milan Gulaš.



V modrém dresu společně s Gulašem bruslil Filip Chytil. Toho na centru druhého útoku mezi Palátem a Vránou vystřídá Radek Faksa. „Je tady nějaká konkurence. Bavili jsme se o tom, bylo to společné rozhodnutí. Nic to neznamená, prostě to tak je a ve čtvrtek to může být jinak. Vůbec bych to nerozmazával,“ uvedl Reichel k Chytilovi.

Říhův asistent se trochu zdráhal s odpověďmi o brankářích. Potvrdil, že Pavel Francouz ještě nenastoupí. „Všechno musí být promyšlený, ale myslím si, že proti Lotyšsku nenastoupí,“ řekl. V brance by se tak měl potřetí na turnaji objevit Patrik Bartošák.

Jinak by sestava měla být stejná jako v posledním utkání proti Rusku. „Sestava bude asi hodně podobná tomu, co bylo teď na ledě,“ potvrdil Reichel po tréninku. Na ledě chyběl další útočník David Tomášek, který ještě nebyl zapsán na soupisku. V Bratislavě by však ještě měl zůstat.

Pavel Francouz debatuje s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem
Pavel Francouz debatuje s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem

Kompletní soupisku by realizační tým chtěl mít hotovou nejpozději do pátku. „Zapsaný bude Petr Zámorský a Radek Faksa. Milan Gulaš je s otazníkem, takže by nám mělo zbýt jedno místo,“ dodal Reichel.

Národní tým čekají od čtvrtka do neděle tři utkání proti papírově lehčím soupeřům (Lotyšsko, Itálie, Rakousko). Podle Reichela ovšem nepůjde o nic jednoduchého. „Nevidím žádného lehkého soupeře. Chceme se vrátit k hokeji, který jsme hráli. Pro nás je každý soupeř těžký a ve čtvrtek nás čekají těžcí Lotyši.“

Čtvrtečního soupeře nechce realizační tým nijak podcenit. „Bude to náročné. S nimi byly vždycky těsné výsledky, protože mají dobrou disciplínu. Všichni se snaží dodržovat systém, co do nich rve kanadský trenér. Nečeká nás nic lehkého,“ zopakoval Reichel.

Předpokládaná sestava ČR proti Lotyšsku: Bartošák (Francouz) – Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, Sklenička, Gudas, Musil – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, Vrána – Kubalík, Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna – Chytil.

Český tým má den volna. Důležité, aby si hráči vyčistili hlavu, vysvětluje Reichel
Video se připravuje ...

Gulaš: Z telefonátu od trenéra jsem byl zaskočený. Vidina úspěchu mě žene dopředu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud