Miroslav Horák
23. května 2019 • 23:21

Expert Sýkora: Největší tlak pominul, s Kanadou to bude špičkový zápas!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodla to plzeňská hokejová škola, pousmál se Marek Sýkora po třetí třetině duelu s Německem, která český tým po výhře 5:1 vystřelila na dohled medailím z mistrovství světa. „Byly to nervy, byl jsem dlouho napnutý, ukazovalo se od začátku, že šlo o hodně,“ všímal si rozpačitého úvodu bývalý renomovaný kouč a expert deníku Sport a iSport.cz pro MS.



Gól Jakuba Voráčka zkraje třetího dějství byl naprosto klíčový, souhlasíte?
„Samozřejmě. Tahle branka to odšpuntovala. Do té doby to nebylo uvolněné, spíš takové strnulé. Před touto akcí Němci propadli a my toho využili. Následující gólová rána Dominika Kubalíka na 3:1 byla skvělá, přímo výstavní. Vyhráli jsme zaslouženě, po hokejové stránce jsme byli lepší a i náš gólman předčil německého. Možná Němce utahala i cesta z Košic, jeli vlakem pět hodin, to není nic příjemného. Hodně se toho namluvilo o Leonu Draisaitlovi, měl tam pár momentů, ale přišlo mi, že je trochu unavený z náročné sezony.“

Nelekl jste se rozpačitého začátku?
„Od úvodu se ukazovalo, že šlo o hodně a na psychice hráčů to zanechávalo památku. Prostě čtvrtfinále na mistrovství světa je nejnáročnější zápas ze všech, tak to zkrátka je. Z obou stran to bylo dlouho nepřesně hrané utkání. Němci byli důrazní na mantinelech, kde my jsme nevyhrávali souboje, těžko jsme si vytvářeli šance. Cítil jsem tam strach vyhrát. Němci nehrají exkluzivní hokej, to se vědělo, stejně tak, že s nimi to nejsou jednoduchá utkání. Oni jsou houževnatí, silní, urputní, velcí, s dobrým gólmanem, bylo třeba u hrazení mít navrch a odtud expedovat přihrávky do střeleckých pozic. Na obou stranách byla k vidění spousta nepřesností, to přikládám váze utkání.“

Naštěstí ve třetí třetině přišel Voráčkův gól…
„Říkal jsem si, že budou důležité nástupy do třetin, ve třetí třetině nám to vyšlo. Po gólu Kuby Voráčka už jsme utkání velmi dobře zvládli, byli jsme jednoznačně lepší. Potěšil mě výkon Ondry Paláta , hrál výborně, konečně dal i gól, šel si pro něj, takže to je potěšující. Trvalo mu to delší dobu, ale gól si zasloužil. Celé to nakonec rozhodla plzeňská hokejová škola, to je fajn. (usmívá se) Škoda, že Milan Gulaš netrefil prázdnou branku v závěru, asi se projevila ta delší pauza bez ledu. Je mi ho trochu líto.“

Je brzy, ale jak to vidíte s Kanadou?
„Jsme v semifinále, cíl je splněn a to mě moc těší, s Kanadou to bude velký duel. Ať pošlou na šampionát kohokoli, je to vždycky oříšek a problém přes ni přejít. Ten největší tlak na nás však pominul, po letech jsme se dostali do semifinále, může to být jenom lepší a lepší. Očekávám špičkový zápas.“

Vémola komentuje čtvrtfinále. Jak by si vedl v hokejové bitce?
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:41. Jan Kovář, 44:19. Voráček, 51:41. D. Kubalík, 53:08. Palát, 59:51. Jan Kovář

Hosté: 37:46. Mauer

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Hosté: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

Stadion

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Návštěva

9 085 diváků

Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále světového šampionátu v Bratislavě Německo 5:1 a po čtyřech letech postoupili do závěrečných zápasů o medaile.
Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále světového šampionátu v Bratislavě Německo 5:1 a po čtyřech letech postoupili do závěrečných zápasů o medaile.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud