8. května 2021 • 13:48

GM Nedvěd k Zachovi: Pešánovi volal. Odmítl nám a poděkoval

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během pátečního zápasu se Slovenskem (2:1) se Filipu Pešánovi marně pokoušel dovolat Pavel Zacha. Kouč národního týmu zjistil „ztracené“ volání bezprostředně po utkání a zmínil se o tom v rámci hodnocení utkání před novináři. Znamená to snad, že útočník Devils změnil své odmítavé stanovisko vůči šampionátu v Rize a chtěl kouče obeznámit s tím, že nakonec do Lotyšska pojede?



Nevypadá to. Podle generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda oficiální verdikt zůstává neměnný. Na mistrovství světa se Pavel Zacha nevydá. Tak jak bylo oznámeno během týdne. Oficiální důvod omluvenky? Zranění.

„Hrozně nás to mrzí, protože Pavel má vynikající sezonu. Předvádí výkony, jaké od něj v New Jersey očekávali o něco dřív. Během společné konverzace mi Pavel oznámil, že má zranění nohy, jde snad o problémy s patou,“ vylíčil Petr Nedvěd pro iSport.cz.

Někdejší šestka draftu se během aktuálního ročníku NHL vypracovala v klíčového hráče Devils, hraje na centru elitních formací, nyní vedle kapitána Nica Hischiera, sám nosí na dresu asistentské áčko. Ve 48 utkáních posbíral 16 gólů a 34 bodů, dostává se pravidelně na přesilovky, úspěšnost střely vyzvedl přes 16 procent, což už je velmi kvalitní údaj.

Útočník Devils Pavel Zacha překonává v prodloužení gólmana Bruins Jaroslava Haláka
Útočník Devils Pavel Zacha překonává v prodloužení gólmana Bruins Jaroslava Haláka

Nedvěd se Zachovi netajil tím, že by i v národním mužstvu dostal význačný prostor. Což by byla jistá změna v porovnání ze situací z roku 2019, kdy si ho tehdejší kouč Miloš Říha chtěl nejprve vyzkoušet. Tehdy Zacha odmítl.

A nyní znovu. „S Pavlem jsme se rozloučili s tím, že nám děkuje za pozvání, kterého si váží, ale že si chce zkrátka zranění doléčit,“ doplnil Nedvěd.

A co měl tedy znamenat Zachův telefonát Pešánovi? Podle všeho chtěl hráč své odůvodnění oznámit přímo hlavnímu trenérovi, kterého poznal během dřívějšího angažmá v Liberci, potažmo Benátkách.

Nyní tedy platí, že Zacha nebude.

Nicméně, do úvodního zápasu s Rusy 21. května zbývají téměř dva týdny…

Vstoupit do diskuse
3

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play-off
Články odjinud


Články odjinud