27. května 2022 • 10:36

Švýcarská ostuda na MS. Útočník předstíral sex, po oplzlém gestu krach

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořký konec na mistrovství světa těžce kousají hokejisté Švýcarska. Po skvělé základní skupině, ve které neprohráli jediné utkání, narazili ve čtvrtfinále na USA a... prohráli jasně 0:3. Víc než překvapivé vyřazení se ale nyní řeší úplně jiná věc. Na sociálních sítích se virálně šíří video, na kterém švýcarský útočník Marco Miranda před nástupem na hřiště přistupuje ke spoluhráči Andreovi Glauserovi. Předzápasový oplzlý „pokus o vtip“ byl navíc k vidění v přímém přenosu.



Sociální sítě mají ze světového šampionátu ve Finsku novou senzaci. Nejen hokejové fanoušky zaujalo gesto třiadvacetiletého švýcarského reprezentanta Marca Mirandy. Útočník Ženevy byl před začátkem čtvrtfinálového zápasu se Spojenými státy zachycen ve chvíli, kdy ze snahy pobavit spoluhráče přistoupil za obránce Andreu Glausera, jenž se před parťákem zrovna předklonil, a předstíral sexuální styk.

Miranda se svým vtípkem dehonestujícím reprezentační dres od přítomných spoluhráčů a členů realizačního týmu Švýcarska nesklidil úspěch. Zatímco asistent kapitána Michael Fora raději začal koukat jinam, švýcarští kustodi na útočníka, který v duelu odehrál pouze necelé tři minuty, při jeho „akci“ jen nevěřícně zírali.

Za to hlavně fanoušci na Twitteru se nestačí smát vzhledem k výsledku utkání s Amerikou.

Švýcaři do čtvrtfinále nastupovali s pořádnou dávkou optimismu. Vždyť do čtvrtka na turnaji neprohráli jediný ze sedmi zápasů, vytáhli se dokonce na Kanadu (6:3).

Proti Američanům ale vítěz základní skupiny A totálně pohořel při proměňování šancí. Z 33 střel se Švýcarsku neuchytila ani jedna. V brance USA se blýskl čistým kontem gólman Bostonu Jeremy Swayman. Zámořské mužstvo rozhodlo o vítězství již v první třetině, kdy si rozhodující gól sklepl bruslí do vlastní branky švýcarský útočník Calvin Thürkauf.

„Nezáleží na tom, jak hrajete ve skupině. Rozhodují tyhle zápasy a my prohráli. Jsme zklamaní a frustrovaní. Nedokázali jsme dostat puk do branky, ale i když se nedaří, musíte najít cestu. Musíme ocenit jejich brankáře. Hráli dobře, ale jak jsem řekl, musíme se z toho poučit a najít cestu, jak uspět,“ řekl švýcarský kapitán Nico Hischier po vyřazení.

Góly

Domácí:

Hosté: 11:59. Meyers, 16:42. Gaudette, 54:06. Meyers

Sestavy

Domácí: Genoni (Berra) – Siegenthaler, Kukan, Fora (A), Moser, Geisser, Glauser, Egli – Riat, Hischier (C), Meier – Simion, Suter, Malgin – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Kurashev, Bertschy – Miranda.

Hosté: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Megna, Peeke, Schmidt (A), Hughes – Lettieri, Bordeleau, Galchenyuk – Hartman, Boldy, Bellows – Tynan, Gaudette, Kuhlman – Meyers, Farrell, Barber – Hayden, Lafferty, Watson (A).

Rozhodčí

Ansons (LAT), Öhlund (SWE) – Kroyer (DEN), van Oosten (CAN)

Stadion

Helsinki Ice Hall, Helsinky

Návštěva

3727 diváků

Vstoupit do diskuse
5

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud