19. května 2023 • 09:40

Soupisky na MS v hokeji ONLINE: Smůla pro Německo, Grubauer nedorazí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrcholná akce hokejové sezony je v plném proudu. Na mistrovství světa ještě trenéři do poslední chvíle řeší, jak mužstva ještě posílit. V ONLINE článku iSport.cz se podívejte, s jakými výběry vyrážejí na šampionát Česko a ostatní země a na které hráče ještě případně čekají.



ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2023
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Maďarsko Maďarsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Slovinsko Slovinsko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 5. 2023
9:41
19. 5. 2023
Německo

Němečtí hokejisté se budou muset na MS v Tampere obejít bez pomoci brankáře Philippa Grubauera. Vedení německého svazu podle agentury DPA ve čtvrtek večer potvrdilo, že jednička Seattlu v NHL se k reprezentaci po vyřazení ve druhém kole Stanleyova poháru nepřipojí. Stejně jako v případě hvězdného útočníka Leona Draisaitla z Edmontonu, jehož možný start na šampionátu padl ve středu, rozhodl „časový faktor“. Jedenatřicetiletý gólman aktuálně nemůže opustit Seattle.

Zprávy ze dne 17. 5. 2023
10:00
17. 5. 2023
Německo

Hvězdný útočník Leon Draisaitl německou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Tampere a Rize neposílí. Vedení národního svazu se snažilo zařídit start sedmadvacetiletého hráče poté, co Edmonton vypadl z bojů o Stanleyův pohár. Dnes ráno ale Němci oznámili, že druhý nejproduktivnější hráč základní části NHL na šampionát nepřiletí. „Jeho účast na mistrovství světa není v nejbližší době možná,“ řekl sportovní ředitel německého svazu Christian Künast agentuře SID. „Po 92 zápasech NHL, včetně dvou náročných sérií v play off, teď prostě potřebuje čas na odpočinek,“ uvedl Künast, který s Draisaitlem jednal.

Zprávy ze dne 17. 5. 2023
8:05
17. 5. 2023
Švédsko

Na mistrovství světa ještě nenašli přemožitele, přesto hokejisté Švédska ještě zesílí! Po vyřazení Toronta v play off NHL může tým ze Skandinávie počítat ještě se dvěma posilami ze zámoří. Seveřany na šampionátu doplní obránce Timothy Liljegren a útočník William Nylander, tedy autor 44 gólů v základní části nablýskané zámořské soutěže. Oba by se mohli k mužstvu připojit již před čtvrtečním zápasem s Maďarskem. Švédská reprezentace domů posílá Joela Perssona a Christiana Folina, aby měla poslední dvě místa pro hráče ze zámoří. Švédové tak mají nyní kádr uzavřený.

 

Útočník Toronta William Nylander posílí Švédsko na mistrovství světa v Tampere a Rize Obránce Maple Leafs Timothy Liljergen doplní švédskou reprezentaci na mistrovství světa
Zprávy ze dne 15. 5. 2023
13:14
15. 5. 2023
 

Švýcarsko posílí na MS v Rize a Tampere útočník Nico Hischier s obráncem Jonasem Siegenthalerem z New Jersey. Oba jsou podle webu Švýcarské hokejové asociace na cestě do lotyšské metropole a do sestavy týmu kouče Patricka Fischera by se měli zařadit ve čtvrtečním utkání proti Slovensku. Naopak obejít se musejí Švýcaři ve zbytku turnaje bez útočníka Calvina Thürkaufa, který si hned v úvodu nedělního zápasu s Norskem poranil rameno. Švýcaři budou v základní skupině B soupeřem i české reprezentace.

Zprávy ze dne 13. 5. 2023
20:23
13. 5. 2023
Česko

Češi už uzavřeli soupisku, z NHL žádná další posila nedorazí, ani oslovený David Kämpf. Dočkali se tak poslední dva čekající útočníci Voženílek a Kaut. Více čtěte zde >>>

Martin Kaut po jednom z tréninku v Rize
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:30
12. 5. 2023
Švýcarsko

Švýcaři po vyřazení New Jersey Devils počítají s jejich kapitánem Nicem Hischierem, obráncem Jonasem Siegenthalerem, připojí se i gólman Akira Schmid. Naopak Timo Meier se nezúčastní, končí mu smlouva a čeká ho jednání o novém kontraktu.

 

Švýcarsko počítá s útočníkem Nico Hischierem pro mistrovství světa. Kapitánovi New Jersey skončila klubová sezona
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
9:41
12. 5. 2023
Slovensko

Slovensko se dočká posily ze zámoří! Obránce Šimon Nemec z New Jersey posílí Slováky. Už má vyřízené letenky, v pondělí by měl být na místě. Útočník Tomáš Tatar nemá smlouvu, ale asistent trenéra Petr Frühauf jeho účast nevyloučil.

 

Obránce New Jersey Šimon Nemec posílí Slovensko na mistrovství světa 2023
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
9:29
12. 5. 2023
Slovensko

Poté, co ze sestavy vypadl kvůli zranění obránce Martin Gernát, povede slovenské hokejisty na mistrovství světa staronový kapitán. „Céčko“ na dresu bude nosit už od úvodního utkání proti Česku útočník Marek Hrivík, který ve stejné roli vedl Slováky i na bronzové olympiádě v Pekingu. Zkušeného forvarda doplní jako asistenti parťák z Leksandu Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ, jenž působí jako kapitán v Litvínově.

 

Útočník Marek Hrivík povede Slovensko jako kapitán i na mistrovství světa v Rize a Tampere
Zprávy ze dne 11. 5. 2023
18:12
11. 5. 2023
Dánsko

Útočník Nikolaj Ehlers z Winnipegu stejně jako loni nechybí v nominaci hokejistů Dánska na mistrovství světa v Tampere a Rize. Jeho otec a hlavní kouč reprezentace Heinz má v pětadvacetičlenném kádru čtrnáct hráčů, kteří loni v únoru startovali na olympijských hrách v Pekingu, kde Dánsko debutovalo a sedmým místem překonalo nejlepší umístění v historii v podobě osmé pozice na světových šampionátech v letech 2010 a 2016.

Nominace hokejistů Dánska na mistrovství světa

Brankáři: George Soerensen (Aalborg), Mathias Seldrup (Esbjerg), Frederik Dichow (Frölunda/Švéd.),

obránci: Matias Lassen, Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen (všichni Malmö/Švéd.), Jacob Gammelgaard, Morten Jensen (oba Rungsted), Anders Koch (Aalborg), Jesper Jensen Aabo (Klagenfurt/ICEHL), Anders Krogsgaard (Innsbruck/ICEHL),

útočníci: Niklas Andersen, Christian Wejse (oba Bremerhaven/Něm.), Felix Scheel (Visp/Švýc.), Frederik Storm (Ingolstadt/Něm.), Mathias Bau Hansen (Herning), Matthias Asperup (Herlev), Mikkel Boedker, Oscar Fisker Moelgaard (oba HV 71/Švéd.), Mikkel Aagaard (MoDo Hockey/Švéd.), Morten Poulsen (Herning), Nick Olesen (Brynäs/Švéd.), Nicklas Jensen (Rapperswil-Jona/Švýc.), Nikolaj Ehlers (Winnipeg/NHL), Patrick Russell (Linköping/Švéd.)

Zprávy ze dne 11. 5. 2023
9:24
11. 5. 2023
Maďarsko

Jediného pamětníka minulých dvou účastí v elitní kategorii od postupu po 70 letech mají v nominaci na mistrovství světa hokejisté Maďarska. Třiatřicetiletý útočník Gergö Nagy z Ferencvárose se představil v roce 2009 v Klotenu a Bernu, kdy hráli Maďaři mezi elitou poprvé po druhé světové válce, a nechyběl ani při dalším návratu po sedmi letech v Petrohradu. Teď se Maďaři vrací opět po sedmi letech. Obránce Karol Csányi, který hraje slovenskou extraligu za Zvolen, je rodákem z Komárna, začínal s hokejem v Nových Zámcích a v mládeži reprezentoval Slovensko. V dorostu hrál v Česku za Kladno a v juniorech za Chomutov. 

Nominace hokejistů Maďarska na MS v Tampere a Rize (12.-28. května):

Brankáři: Gergely Arany (Ferencvárosi TC/Erste Liga), Bence Bálizs (Jastrzebie/Pol.), Dominik Horváth (Székesfehérvár/ICEHL),

obránci: Zsombor Garát, Tamás Pozsgai, Bence Szabó (všichni Budapešť HC/Erste Liga), Milán Horváth, Bence Stipsicz (oba Székesfehérvár/ICEHL), Roland Kiss, Bence Szirányi (oba DVTK Miškovec/Erste Liga), Nándor Fejes (Gyergyói/Erste Liga/Rum.), Zétény Hadobás (Västeras/Švéd.),

útočníci: István Bartalis, Csanád Erdély, János Hári, István Terbócs (všichni Székesfehérvár/ICEHL), Karol Csányi (Zvolen/SR), Vilmos Galló (Linköping/Švéd.), Dániel Kóger (Corona Brašov/Erste Liga/Rum.), Gergö Nagy (Ferencvárosi TC/Erste Liga), Krisztián Nagy (Budapešť HC/Erste Liga), Kristóf Papp (Northern Michigan University/NCAA), Balázs Sebök (Ilves Tampere/Fin.), István Sofron (Csíkszereda/Erste Liga/Rum.), Péter Vincze (Gyergyói/Erste Liga/Rum.).

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
20:58
10. 5. 2023
Kazachstán

Širší osmadvacetičlenný kádr vzal na mistrovství světa do Rigy a Tampere trenér hokejistů Kazachstánu Galym Mambetalijev, jehož základ tvoří čtrnáct hráčů Barysu Astana, kazašského účastníka Kontinentální ligy. Nechybí mezi nimi šestatřicetiletý útočník Roman Starčenko, který se představí na osmém mistrovství světa v elitní kategorii, přičemž dalších sedm sehrál v divizi I.

Nominace hokejistů Kazachstánu na MS:

Brankáři: Nikita Bojarkin, Andrej Šutov (oba Barys Astana/KHL), Maxim Pavlenko (Nomad Astana),

obránci: Adil Beketajev, Samat Danijar, Tamirlan Gajtamirov (všichni Barys Astana/KHL), Danil Butěnko, Madi Dichanbek, Arťom Koroljov (všichni Nomad Astana), Kirill Polochov (Kokšetau), Vladimir Orechov (Vladivostok/KHL), Dmitrij Breus (Čejka Nižnij Novgorod/MHL)

útočníci: Alichan Asetov, Dinmuchamed Kajyržan, Nikita Michajlis, Batyrlan Muratov, Michail Rachmanov, Kirill Savickij, Roman Starčenko, Ansar Šajchmeddenov, Arkadij Šesťakov (všichni Barys Astana/KHL), Abaj Mangisbajev, Maxim Muchametov, Alichan Omirbekov (všichni Nomad Astana), Dmitrij Grenc (Kokšetau), Andrej Bujalskij (University of Vermont/NCAA), Maxim Musorov (Voskresensk/VHL), Jevgenij Rymarev (Tula/VHL)

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
15:45
10. 5. 2023
Rakousko

Útočník Marco Rossi z Minnesoty nechybí v nominaci hokejistů Rakouska na MS v Tampere a Rize. V týmu je i kanonýr Peter Schneider z Salcburku, který v sezoně 2020/21 působil v extralize v Kometě Brno. Vedle něj je v pětadvacetičlenném výběru kouče Rogera Badera dalším osm hráčů z kádru vítěze mezinárodní rakouské ICEHL.

Nominace Rakouska na MS:

Brankáři: David Kickert (Salcburk), David Madlener (Feldkirch), Bernhard Starkbaum (Vídeň),

obránci: Dominique Heinrich, Philipp Wimmer (oba Salcburk), David Maier, Steven Strong (oba Klagenfurt), Nico Brunner (Vídeň), Thimo Nickl (AIK Stockholm/Švéd.), David Reinbacher (Kloten/Švýc.), Bernd Wolf (Lugano/Švýc.), Kilian Zündel (Ambri-Piotta/Švýc.),

útočníci: Mario Huber, Paul Huber, Benjamin Nissner, Thomas Raffl, Peter Schneider, Lucas Thaler, Ali Wukovits (všichni Salcburk), Manuel Ganahl, Lukas Haudum (oba Klagenfurt), Henrik Neubauer (Zell am See/AlpsHL), Oliver Achermann (La Chaux-de-Fonds/Švýc.), Marco Rossi (Minnesota/NHL), Dominic Zwerger (Ambri-Piotta/Švýc.).

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
13:40
10. 5. 2023
Německo

Tři posily z NHL a čtyři stříbrné medailisty z olympijských her v Pchjongčchangu z roku 2018 včetně českého rodáka Dominika Kahuna z Bernu mají v nominaci na MS v Tampere a Rize hokejisté Německa. Z nejlepší ligy světa může kouč Harold Kreis počítat s obráncem Moritzem Seiderem z Detroitu, loňským vítězem Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, posledním vítězem Stanleyova poháru s Coloradem Nicem Sturmem ze San Jose a dalším útočníkem Johnem-Jasonem Peterkou z Buffala.

Nominace Německa na MS:

Brankáři: Maximilian Franzreb (Bremerhaven), Mathias Niederberger (EHC Mnichov), Dustin Strahlmeier (Wolfsburg),

obránci: Leon Hüttl, Fabio Wagner (oba Ingolstadt), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnem), Maksymilian Szuber (EHC Mnichov), Leon Gawanke (Manitoba/AHL), Moritz Seider (Detroit/NHL), Kai Wissmann (Providence/AHL),

útočníci: Maximilian Kastner, Justin Schütz, Frederik Tiffels, Filip Varejcka (všichni EHC Mnichov), Alexander Ehl, Daniel Fischbuch (oba Düsseldorf), Marcel Noebels, Manuel Wiederer (oba Eisbären Berlín), Samuel Soramies (Augsburg), Wojciech Stachowiak (Ingolstadt), Parker Tuomie (Straubing), Dominik Kahun (Bern/Švýc.), John-Jason Peterka (Buffalo/NHL), Nico Sturm (San Jose/NHL).

Zprávy ze dne 9. 5. 2023
23:40
9. 5. 2023
Francie

Útočník Jordann Perret z týmu českého vicemistra Hradce Králové nechybí v nominaci Francie na mistrovství světa v Tampere a Rize. V týmu je i forvard Alexandre Texier, který patří v NHL Columbusu. Minulou sezonu ale strávil v Curychu z osobních důvodů po absolvování asistenčního programu, který pomáhá hokejistům v případě psychických problémů či závislostí. Útočník Valentin Claireaux z Rouenu začal tuto sezonu v prvoligovém Zlíně. Předtím s ním působil i v extralize, v níž hrál také za Pardubice a Mladou Boleslav. Pětatřicetiletý kapitán Francie Sacha Treille z Grenoble, který se chystá už na třináctý šampionát, hrál za Kladno, Spartu a Pardubice.

Nominace Francie na MS:

Brankáři: Julian Junca (Gap), Quentin Papillon (Mylhúzy), Sébastian Ylönen (Cergy-Pontois),

obránci: Jules Boscq, Lucien Onno (oba Bordeaux), Pierre Crinon (Grenoble), Enzo Guebey (Curych/Švýc.), Florian Chakiachvili (Rouen), Vincent Llorca (Angers), Hugo Gallet (KalPa Kuopio/Fin.), Thomas Thiry (Ajoie/Švýc.),

útočníci: Dylan Fabre, Sacha Treille (oba Grenoble), Valentin Claireaux (Rouen), Nicolas Ritz (Angers), Peter Valier (Bordeaux), Justin Addamo (Wilkes-Barre/Scranton/AHL), Charles Bertrand (Ingolstadt/Něm.), Louis Boudon (Iowa/AHL), Kévin Bozon (Ajoie/Švýc.), Tim Bozon (Lausanne/Švýc.), Guillaume Leclerc (Székesfehérvár/ICEHL), Jordann Perret (Hradec Králové/ČR), Anthony Rech (Iserlohn/Něm.), Alexandre Texier (Curych/Švýc).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud