19. září 2016 • 10:16

Češi mají výborný tým. S Kanadou jen nezachytili start, varuje Tatar

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory výsledkům úvodních zápasů na Světovém poháru slovenský útočník Tomáš Tatar před dnešním důležitým soubojem Výběru Evropy s českými hokejisty varuje před sílou soupeře. Nic na tom podle pětadvacetiletého hráče Detroitu nemění fakt, že Češi prohráli s Kanadou 0:6, zatímco Evropa porazila Spojené státy americké 3:0.



"Kanada je velice silná, je třeba proti ní zachytit start a dávat góly. Bohužel Česku to nevyšlo. Ale stále je nikdo nechce podcenit. Je to výborný tým se zkušenými hráči," řekl novinářům Tatar. "Uhráli velmi dobré výsledky v přípravě a myslím, že jsou velice nebezpeční. Musíme si na ně dát pozor a určitě by nebylo dobré, kdyby šli ze začátku zápasu do vedení."

Sice to pro něj a dalších pět slovenských krajanů na ledě nebude klasické derby proti bývalém federálnímu partnerovi, ale i tak považuje zápas za výjimečný. "Je to podobné. Je nás tam šest Slováků, takže to bereme tak, že je to pro nás speciální zápas s Českem. Jsou to naši sousedi, všechny znám," uvedl Tatar, který si proti Česku zahrál naposledy na mistrovství světa v roce 2014 v Minsku.

V Detroitu působí s brankářem Petrem Mrázkem . "Byli jsme v kontaktu, když měli v Čechách kemp i během tohoto turnaje. S Kanadou Petr nechytal, tak jsme po zápase prohodili pár slov," řekl účastník čtyř mistrovství světa a olympijských her v roce 2014 v Soči.

SLEDUJTE ČESKO - TÝM EVROPY ONLINE OD 21:00>>>

Tým Evropy favorita jasně zaskočil
Tým Evropy favorita jasně zaskočil

Výhra nad Českem v základní hrací době může Výběr Evropy posunout k semifinále. "Ale také bychom mohli prohrát a museli bychom vyhrát s Kanadou. Je potřeba jít zápas od zápasu a třetinu od třetiny. Nesmí se nic podcenit, musíme se na ten zápas opravdu dobře připravit a odevzdat tam maximum," podotkl Tatar.

Úspěch na úvod s USA byl podle Tatara hodně důležitý. "Hodně lidí říká, že jsme překvapili, ale my jsme si věřili. Tým máme opravdu silný. Je potřeba hrát kompaktně spolu a dodržovat detaily. Sice nám příprava moc nevyšla, ale poslední čtyři třetiny jsme v ní hráli výborně a ukázali jsme svoji sílu. Ale je další zápas, začíná se od nuly a utkání s Českem bude náročné," prohlásil Tatar.

Oporou evropského týmu byl proti USA brankář Jaroslav Halák a Tatar byl rád, že mu tým v defenzivě pomohl. "Jaro předvedl perfektní výkon. Důležité šance jeden na jednoho vychytal. Mělo by to tak být, brankář by měl sebrat tu první střelu a ostatní mu pomoci, aby tam nebyly dorážky nebo nahrávky do prázdné branky," dodal Tatar.

Více o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde  >>> 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud