Zdeněk Janda
30. ledna 2016 • 19:40

Tohle je Jandačův svět: dobrá káva, Kryštof, šneci jsou pryč

Vstoupit do diskuse
0
  • Hokejový trenér Josef Jandač povede od nové sezony českou reprezentaci. V rozhovoru prozradil, co má rád, na čem mu záleží i jaké má rituály.Hokejový trenér Josef Jandač povede od nové sezony českou reprezentaci. V rozhovoru prozradil, co má rád, na čem mu záleží i jaké má rituály.FOTO: Michal Beránek (Sport)

    Od nové sezony vymění kouč Josef Jandač hokejovou Spartu za český národní tým. Slibuje maximální práci a odhodlání. Sport magazínu pak prozradil, že nejdůležitější je pro něj v životě rodina. Má rád dobrou kávu, než si ji v restauraci objedná, chvíli to trvá. Přiznal také, jak moc dřív dodržoval různé rituály, když pravidelně jedl šneky, teď už mu ale zůstaly jen vítězné košile.

  • Rodina

    „Pro mě to nejdůležitější. Mám tři děti, dvojčata kluka a holku plus ještě mladší holčičku. Jakmile mám chvíli, trávím čas s nimi. Třináctiletý syn je do hokeje blázen, má sešit, ve kterém už má kompletně napsané nominace všech velmocí pro Světový pohár. Má to neuvěřitelné vysledované a vyskautované. Pokud jde o český tým, to se dá ještě nějak odhadnout, ale on má přesně vychytané i Rusy, Švédy nebo evropský výběr. Občas vyslechne něco z mých telefonátů, takže k tomu má i průpovídky, že někomu je přes třicet, proto vedle sebe musí mít kluka, který mu to odjezdí… U evropského výběru hodnotí také národnostní vazby, do útoku dává lidi, kteří si budou jazykově rozumět. No prostě blázen do hokeje, neustále ho řeší. Musím mu brát ovladače od televize, jinak by celou noc koukal na NHL a ráno před školou by měl oči jako angorák.“

    Hokejový trenér Josef Jandač povede od nové sezony českou reprezentaciFoto Michal Beránek (Sport)

  • Podnikání

    „Protože jsem kvůli zranění musel s hokejem i fotbalem skončit hodně brzo a netušil jsem, že se budu živit jako trenér, hledali jsme s mým nejlepším kamarádem z dětství, jak si vydělat peníze. Nejdřív jsme vozili elektroniku z Německa, potom jsme měli videopůjčovnu, operativní leasing na auta. Teď máme restauraci a penzion Ve Století v Loděnici. Dokázali jsme něco vytvořit, ale nejsme žádní velkopodnikatelé. Navíc striktně dodržuju, aby mi to nezasahovalo do hokeje. Každopádně mi to dává nezávislost. Vím, že když nebudu trénovat, poctivě uživím rodinu. Dává mi to svobodu v tom, že se nikdy nemusím zalíbit davu nebo dělat rozhodnutí jenom proto, abych si místo udržel. Nemusím nikomu skákat do zadku. Mám svoje zásady, nebudu dělat věci jenom proto, abych se u toho udržel. Řeknu, že buď to bude takhle, když za to mám zodpovědnost, nebo půjdu. A musím říct, že kolikrát už to bylo na hraně… Vždycky si musím zachovat tvář sám před sebou. Abych se druhý den, až si půjdu čistit zuby, za sebe v zrcadle nemusel stydět."

    Hokejový trenér Josef Jandač povede od nové sezony českou reprezentaci. V rozhovoru prozradil, co má rád, na čem mu záleží i jaké má rituály.Foto Michal Beránek (Sport)

  • Dobrá káva

    "Jednou jsem mluvil o tom, že mám rád dobrou kávu, a už se to mnou veze. Ale je pravda, že je v tom docela umění. Když jsme otevřeli hospodu, začal jsem si o tom zjišťovat hodně věcí a mám dost nastudováno. Protože předtím, když jsem si někde dal kafe, nebyl to nejlepší zážitek. Byl jsem vždycky takový divně nafouknutý… I teď, když jdu někam do restaurace, si někdy dám kafe až podle toho, jak vypadá, když si ho objedná někdo jiný. Nemyslím si, že u nás v restauraci máme echtovou kávu. Máme horší vodu. Navzdory změkčovači to není úplně ono. Ale nějaké parametry to má. A doma, když někdo přijde na návštěvu, dokážeme taky dokážem nabídnout kávu docela dobrou."

    Hokejový národ mu neleží u nohou. Trenér Josef Jandač, který od nové sezony povede reprezentaci, ale slibuje maximální práci a odhodlání porvat se o úspěch.Foto Michal Beránek (Sport)

  • Rituály

    "Dřív jsem jich měl hrozně moc. Před zápasy jsem musel na hodinkách vždycky trefit sekundu. Nebo jsem jezdil na utkání stejnou cestou. Takže když byla objížďka, jezdil jsem po ní i v době, kdy už silnice byla dávno spravená. Zabíhalo to až do extrémů. Třeba jsme v Budějovicích s klubovým šéfem Jardou Davidem chodili před zápasy na šneky nebo nakládané mušle. Protože jsme si je jednou dali a vyhrálo se, žrali jsme tyhle mořský potvory pořád. Ale už jsem se od toho oprostil, maximálně zachovávám rituál vítězných košil. Neměním je, ale ani tohle není tak striktní. A když jsme začali hrát v O2 areně, parkoval jsem na čísle sedm. Vždycky přijíždím první, proto je tam místo. Jednou jsem přijel po schůzce později, sedmička už byla obsazená. Tak jsem všechny zbláznil, ať přeparkují. Podruhé už přeparkovat nešlo, tak jsem se postavil na třináctku a říkal si: Ty jo, nešťastná třináctka místo sedmičky… Ale porazili jsme první Liberec, tak mě napadlo: Vidíš, ty blbče, v tom to není, parkuj, kde je volno! Takže v tomto ohledu rituálů už jsem čistý."

    Hokejový trenér Josef Jandač se posune ze Sparty na lavičku národního týmu.Foto Michal Beránek (Sport)

  • Hudba

    "Nejsem žádný velký posluchač, ale mám rád českou klasiku. Karla Gotta , Zagorovou , Vondráčkovou . Z nových věcí si poslechnu Kryštofa, to ještě docela ujde. A ze zahraničních skupinu Alphaville."

    Momentálně Josef Jandač vede hokejisty Sparty, v nové sezoně se ale posune k české reprezentaci.Foto Michal Beránek (Sport)

    Momentálně Josef Jandač vede hokejisty Sparty, v nové sezoně se ale posune k české reprezentaci.
    Momentálně Josef Jandač vede hokejisty Sparty, v nové sezoně se ale posune k české reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud