8. listopadu 2018 • 19:54

Finsku vstup do Karjaly nevyšel. S Rusy prohrálo a střelecky vyšlo naprázdno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska vstoupili do domácího turnaje Karjala v Helsinkách porážkou s Ruskem 0:3. V dresu sborné si připsal dva body za gól a asistenci Michail Grigorenko. Finové narazí v dalším zápase prvního dílu Euro Hockey Tour v sobotu na českou reprezentaci, Rusové změří síly se Švédskem.



Rusové otevřeli skóre přesně po čtyřech minutách hry. Sborná se dostala do brejku a po přihrávce Loktionova se trefil z levého kruhu Grigorenko. V polovině úvodní části šel pykat Ruohomaa a v přesilové hře překonal Metsolu od modré čáry přes stínícího Loktionova obránce Něstěrov.

Při trestu Baranceva se domácí neprosadili a Rusové při Aaltonenově vyloučení také nezvýšili. V úvodu druhého dějství opět pykal Aaltonen, ale Finové se ubránili. Přesilovku zkrátil faulem Golyšev.

V početní výhodě se Seveřané znovu neprosadili a v 27. minutě nevyužil velkou šanci Hartikainen. Na druhé straně ještě neuspěl Grigorenko, ale v 35. minutě už vedla sborná 3:0. Pedan překvapil Metsolu střelou od modré čáry. Při Byvalcevově trestu nesebral Sorokinovi čisté konto ani v další příležitosti Hartikainen.

V závěrečném dějství už Finové duel nezdramatizovali při vyloučení Vasilevského ani v power play, při které hráli při trestu Tělegina i v šesti proti čtyřem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud