Miroslav Horák
1. března 2022 • 12:55

Noví trenéři nároďáku: favorité spolu a k nim překvapení z Německa

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastně stačí odhlasovat, bouchnout razítko a hokejová reprezentace má nové velení. Podle informací iSport.cz se před členy výkonného výboru Českého hokeje dostane tato sestava: hlavní kouč Kari Jalonen, asistenti Miloslav Hořava a Pavel Gross. „Variant je víc, ale v momentální chvíli mi tohle přijde jako nejlepší řešení,“ sdělil generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, jenž byl pověřen vyjednáváním se všemi adepty.



O možnosti najmutí 62letého finského experta Jalonena se referovalo již v minulém týdnu poté, co byl českou hokejovou vládou odvolán Filip Pešán. Vlastník mnoha ligových i mezinárodních úspěchů Kari Jalonen pobýval několik dní v Praze, s Nedvědem se nejednou sešli a domluvili se na způsobu fungování u národního mužstva.

Podobně to probíhalo s Miloslavem Hořavou, nynějším trenérem Sparty, kde funguje po boku Josefa Jandače.

Novinkou je záběr Pavla Grosse, někdejšího útočníka Sparty, který dlouhé roky úspěšně pracuje v Německu a vybudoval si tam vynikající renomé. S týmem Mannheimu patří ke špičce DEL.

Tady se ovšem očekávají jednání s vedením Mannheimu, kde mu běží smlouva až do roku 2024. „Čas nás lehce tlačí, mistrovství světa ve Finsku se blíží, hledáme nejvhodnější možné řešení. Ale ruku v ruce s tím vnímám důležitost tohoto rozhodnutí, které je obrovské. Nechceme nic šít horkou jehlou, činit zbrklá řešení. Nicméně takto seskupené trio mi přijde velmi silné a v danou chvíli jako výborná volba,“ věří Petr Nedvěd. „Uvidíme, zda projde hlasováním výkonného výboru.“

Jalonen, Hořava a Gross: kdo jsou plánovaní trenéři hokejového nároďáku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud